PKK'den kaçan genç evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti

Geçtiğimiz haftalarda PKK'den kaçarak ailesine kavuşan Mustafa Biçer, HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret ederek, dağa kaçırılan gençlere çağrıda bulundu.

Ekleme: 30.08.2021 19:45:13 / Güncelleme: 30.08.2021 19:51:31 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

PKK'den kaçarak teslim olan ve bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da görüşen Mustafa Biçer, HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önünde 728 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

 

Yaklaşık 2 yıl boyunca anne babasının da evlat nöbeti tutuğu çadırı ziyaret eden Biçer, dağda yaşadıkları zorlukları anlattı.

2017 yılında PKK tarafından internet üzerinden kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Biçer, "Örgütün içinde kaldığım süreçte çok zorluklar yaşadım. Ailemle konuşmak istiyorum, ailemin yanına gitmek istediğimi söylediğim zaman örgütün zindanına koyuldum ve orada tutuklandım. Örgüt tarafından kötü muamele gördüm. Annemin çığlığını televizyon ekranlarında gördüm, bana bir umut ışığı oldu ve bu sayede bugün buradayım. Buradan tüm annelere babalara sesleniyorum, evladını isteyen gelip burada, HDP Diyarbakır İl Binası önünde otursun, evladını istesin. Ben anne babamın çığlığını gördüm ve bu şekilde geldim teslim oldum." ifadelerini kullandı

PKK'den kaçmak isteyen gençlere seslenen Biçer, şunları söyledi:

"Örgüt içinde bizlere 'Eğer teslim olursanız, devlet size işkence eder, sizi tutuklar, aileniz ajanlaştırılır, size zülüm eder.' PKK'den kaçmak isteyen tüm gençlere sesleniyorum, bu söylentiye inanmayın, ben teslim oldum, güvenlik güçleri tarafından hiçbir kötü muameleye uğramadım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'la görüştüm ve teslim olan herkesle görüşürüz dedi. Cumhurbaşkanı bizleri kardeşi gibi görüyor. PKK'den kaçmak isteyen gençlere şunu diyorum, ben geldim annelerin durumlarını gördüm. 3 yıldır büyük bir umutla çocukların yollarını gözlüyorlar. Bu 3 Eylül'de 3'üncü yılını girecek. Diyarbakır'daki tüm STK'ları, Diyarbakır HDP İl Binası önüne davet ediyorum. Gelin ailelerimize, bizlere destek olun. Bu annelerin sesini duyurun, tüm halkımızı, tüm anneleri Diyarbakır HDP İl Binası önüne davet ediyorum." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar