Türkiye'den Yemen'e taziye mesajı!

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in güneyindeki Lahic kentinde bulunan El-Aned Askeri Üssü'ne yapılan saldırı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Ekleme: 29.08.2021 17:16:13 / Güncelleme: 29.08.2021 17:16:13 / Dünya
Destek için 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lahic’de Arap Koalisyonu kontrolündeki El-Aned Askeri Üssü'ne SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve balistik füzelerle gerçekleştirilen ve çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

"Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Yemen halkı ve hükümetine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanılan açıklamada, Yemen'de yaklaşık 7 yıldır devam eden iç savaşın ancak barışçıl yollarla çözüme kavuşturulabileceğinin, çatışmaların devamının kardeş Yemen halkının karşı karşıya bulunduğu insani krizi daha da derinleştirmek dışında bir sonuç getirmediğinin artık tüm taraflarca idrak edilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ülke genelinde bir an önce kapsamlı ateşkes ilan edilerek, Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı kararları ve BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde siyasi çözüme odaklanılması gerektiğine inanıldığı vurgulandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK) güçleri askeri sözcüsü Muhammed en-Nakib, yerel basında yer alan açıklamasında, saldırıda en az 40 askerin hayatını kaybettiğini, 60'tan fazla askerin yaralandığını duyurmuştu.

Etiketler: