Siyonist işgal rejimi 8 ayda Kudüs'te 1900 Filistinli alıkoydu

​Kudüs'teki insan haklarıyla ilgili raporlarda bu şehirde bu yılın başından itibaren bin 900 Filistinlinin siyonist işgal rejimi tarafından alıkonulduğuna dikkat çekildi.

Ekleme: 28.08.2021 16:40:11 / Güncelleme: 28.08.2021 17:42:44 / Dünya
Destek için 

Raporlarda, alıkoymaların özellikle Babu'l-Amud direnişi ve siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak mayıs ayında düzenlediği 11 günlük operasyon döneminde yoğunlaştığı dile getirildi.

Esir Kulübü'nün açıklamasında; "Tutuklamalar özellikle 18 yaşın altındaki çocukları hedef aldı. Böylece onların iradelerinin kırılması ve işgale karşı durma konusunda gözlerinin korkutulması amaçlandı." denildi.

Siyonist işgal yönetimi mayıs ayı içinde bazı esirlere sağlık hizmetinin durdurulması konusunda 16 ayrı karar aldı. Bu arada 12 özgürleştirilmiş esir ve ailelerine sağlık hizmetinin durdurulması konusunda karar alındı.

Kudüslü esirlerle ilgili raporlarda, 53 Kudüslü esirin 25 yıldan fazla hapis cezasına mahkûm olduğuna dikkat çekildi. Bunlardan bazılarının cezaları ise yüzlerce yılı buluyor. Şu ana kadar 8 Kudüslü de işgal zindanlarında en az 20 yılını doldurmuş durumda.

Kudüslü esirler işgal rejiminin bütün cezaevlerine dağıtılmış durumdalar. Ancak çoğunluğu Nakab, Mecdu ve Celbu cezaevlerinde bulunuyor.

Kadın esirler ise Damun ve Şaron cezaevlerinde tutuluyor. Ergenlik çağının altındaki çocuk esirler ise Ofek Cezaevi'nde cinayet suçlularıyla birlikte tutuluyor. İşgal rejimi mahkemeleri son dönemde çok sayıda Filistinli çocuğu taş atma suçlamasıyla hapis cezasına mahkum etti.

İşgal zindanlarında 4 bin 400 Filistinli esir bulunuyor. Bunlardan 600 kişi ağır hapis cezasına mahkum edilmiş durumda. 425 idari tutuklu, 200 çocuk, 38 kadın esir bulunuyor. (İLKHA)