Adana İl MEM Müdürü Durgun: Çocuklarımız en güvenli mekanlarda eğitim görecek

​Salgın sürecinde ara verilen yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlayacağını hatırlatan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kentte ki tüm okullarda hazırlıkların tamamlandığını ve okulların güvenli mekân olduğunu belirtti.

Ekleme: 27.08.2021 18:40:13 / Güncelleme: 27.08.2021 18:52:30 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Millî Eğitim Bakanlığının okulların 6 Eylül’de açılacağını açıklamasının ardından öğrenciler ve velileri tatlı telaş sararken yüz yüze eğitim için gün sayılıyor.

Covid-19 nedeniyle öğrenciler yüz yüze eğitimden uzak kalırken Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin telafi eğitimlerini de alacaklarını bildirdi.

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Durgun, kent genelinde bin 642 okulun olduğunu ve tüm okullarda hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

İl ve ilçelerde öğretmen ve idareci atamalarının tamamlandığını vurgulayan Durgun, Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında okullarda çalışacak 2 bin 200 civarında personel alımının yapılacağı ve başvuruların başladığını belirtti.

Öğretmenlerin ve idarecilerin yüzde 87’sinin Covid-19 aşılarını olduğunu belirten Durgun, okulda öğrencilerle irtibat kuracak tüm kişilerin aşı olması gerektiğini ve aşı olmayanların taşıdığı riski göze almak istemediklerini dile getirdi.

“Zorunlu olmadıkça velilerimizi okul bahçesine almayacağız”

“Milli Eğitim Bakanlı ve Sağlık Bakanlığı arasında ciddi bir entegrasyon var. Okul müdürlerimiz sistem üzerinden personel, öğretmen ve öğrencilerimizin sağlık durumunu takip ederek olası vaka artışının önüne geçiyor.” diyen Durgun şu şekilde konuştu:

“Zorunlu olmadıkça velilerimizi okul bahçesine almayacağız. Velimizin okula girmesi gerektiği zorunlu durumlarda ise HES kodlarıyla kontrol ettikten sonra içeriye girebilecek. Okul bahçesinde bulunan öğrenci, öğretmen, veli ve personelimizin tamamının maske kullanmasını sağlayacağız. Maske takma süreci okul öncesinde ve okul sonrasında da devam etmeli. Aşı ve maske ile birlikte fiziksel teması da minimize ederek güvenlik ağı oluşturuyoruz. Okullar en güvenli mekân olacak. Güvenli mekân olan okula, kendisini güven altına almış kişilerin girmesi gerekir. Aşı olma hususunda zorlamanın olmadığı gibi PCR testi yapmamış kişilerin öğrencilerimizle temas etmesine müsaade etmeyeceğiz.”

“Çocuklarımız en güvenli mekanlarda eğitim görecek”

Okullarda Destekleme Yetiştirme Kursları’nın devam ettiğini bildiren Vurgun, yüz yüze eğitim ile birlikte öğrencilerin eksik olduğu konularda öğretmenlerden destek alacağını ifade ederken süreç içerisinde derslerin telafisinin yapılacağını vurguladı.

Okullarda gereken tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Durgun, “Çocuklarımızın eğitimden uzak kaldığı sürecin tekrarlanmaması için velilerimiz bize destek vermelidir. İnşallah tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da aldığımız tedbirlerle çocuklarımız en güvenli mekanlarda eğitim görecek.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar