Ağrılı sporcular, Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil edecek

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılan dünya seçmesi Türkiye şampiyonasında dereceye giren Ağrılı sporcular dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Ekleme: 27.08.2021 16:35:09 / Güncelleme: 27.08.2021 16:47:04 / Spor / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kros ve Dağ Koşusu branşlarında ter döken Ağrılı sporcular Trabzon’da girdikleri dünya şampiyonası seçmelerinde dereceye girdiler. Sporcular, 14 Kasım tarihinde Tayland’da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

 

Dereceye giren öğrencilerin antrenörü Vedat Günel, 3 sporcudan da madalya beklediklerini belirtti.

Güler, "10 tane sporcuyu Trabzon’a götürdük. 3 tanesi burada ülkeyi temsil etmek için milli takıma girdiler. Kasım’ın 15’inde biz Tayland’a gideceğiz. Orada inşallah 3 tane sporcumuz ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler. Üç sporcumuzdan da madalya bekliyoruz. Şimdi Ağrı da mesafe açısından biz iyi bir durumdayız aslında. Yani yaşadığımız yöreden dolayı, çocuk dağda, bayırda hayvanların peşine gidiyor zaten.” dedi.

Konuşmasının devamında Güler, “Çocuk bize geldiğinde batılı bir çocuğa göre daha iyi. Avantajlıyız aslında. Ama işin maddi boyutu var. Ailenin çocuktan beklentisi var. Belli bir yaşa geldikten sonra, çocuk çalışsın bana para getirsin diyor. Belli bir seviyeye çıkardıktan sonra çocuğu kaybedebiliyoruz, çünkü aile çocuğu çalışmaya gönderiyor." diye konuştu.

"7 yıldır atletizm ile uğraşıyorum"

Dünya şampiyonasına girmeye hak kazanan sporcu Mehmet Vefa Aydemir, "7 yıldır atletizm ile uğraşıyorum. Daha önce Türkiye şampiyonasına, Balkan şampiyonasına katıldım ve birincilikler elde ettim. Geçen hafta Trabzon’da Türkiye şampiyonu olduk. 14 Kasım’da Tayland da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandık. İnşallah orada ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Doğuda imkanlar biraz kısıtlı oluyor. Yine de her şeye rağmen antrenmanlarımızı devam ettirdik. Şampiyonluk elde ettik." ifadelerini kullandı. 

Türkiye şampiyonasında birinciliği elde eden sporcu Şehmuz Saruhan ise şunları söyledi:

"Daha önce Avrupa ve dünyada derecelerimiz var. Takım halinde 2012 de dünya şampiyonluğumuz, ferdi olarak da Avrupa’da ikinciliğimiz var. Geçen hafta Trabzon’da yapılan dünya seçmesi, Türkiye şampiyonasında birinci oldum. Bizim branşımız genelde kros ve dağ yarışları. İlk 2013 yılında Türkiye adına Bulgaristan’da yarıştım. Burada ferdi olarak Avrupa ikinciliğim var. Bundan sonra 2014, 2015, 2016, 2017 yıllarında hep birer yıl arayla Avrupa ve balkan şampiyonalarına katıldım. Şu an da katılmaya devam ediyoruz."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler