Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halid Zebarika: "Müvekkilim zor ve ağır şartlarda tutuluyor"

Filistin 1948 İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halid Zebarika, Şeyh Salah'ın siyonist işgal rejiminin zindanlarında zorluk ve sıkıntılara maruz bırakıldığını söyledi.

Ekleme: 27.08.2021 13:30:12 / Güncelleme: 27.08.2021 13:30:12 / Güncel
Destek için 

Avukat Zebarika, Şeyh'in işgal zindanında oldukça kötü, zor ve ağır şartlarda tutulduğunu, hücre hapsinin uluslararası hukuka, Roma Statüsü'ne ve muhtelif uluslararası ittifaklara göre başlı başına bir işkence yöntemi sayıldığına dikkat çekti.

İşgal yönetimi cezaevi idaresinin ise Raid Salah'ın hücre hapsini önümüzdeki Aralık sonunda bitecek olan mahkumiyet süresinin sonuna kadar uzattığını hatırlattı.

Zebarika, siyonist işgal rejiminin Şeyh'i sadece hücre hapsine maruz bırakmakla yetinmediğini, bunun yanı sıra onu, hayatını son derece olumsuz bir şekilde etkileyen, kasıtlı ve planlı bir şekilde uygulanan muhtelif işkence ve eziyetlere maruz bıraktığını dile getirdi.

Yapılan eziyetlerin arasında Şeyh Salah'ın zorunlu kişisel ihtiyaç ürünlerinin hücresine sokulması işleminin sürekli geciktirilmesi ve istediği kitapların sokulmasının reddedilmesi gibi birtakım planlı psikolojik işkencelerin de bulunduğunu vurguladı. (İLKHA)