İran Cumhurbaşkanı Reisi, İran-Pakistan ilişkilerinin gelişmesini istedi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran-Pakistan ilişkilerinin eski, itikadi ve halk eksenli olduğunu belirterek, iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 27.08.2021 10:23:27 / Güncelleme: 27.08.2021 10:23:27 / Dünya
Destek için 

Haber Merkezi, İRNA

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmut Kureyşi ile Tahran’da görüşen Reisi, ‘’iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin bunun iki ülkenin bölgesel ve uluslararası ilişkilerini güçlendireceğini’’ söyledi.

“ABD’nin varlığı güvenlik oluşturmuyor”

ABD’nin Afganistan’dan geri çekilmesine değinen İran Cumhurbaşkanı Reisi, ‘'Bunun Afganistan’a barış ve istikrar için dönüm noktası olabileceğini belirterek, ABD’nin Afganistan ve bölgedeki  varlığı güvenliğin yararına olmadığını’’ söyledi.

İran’ın yabancı müdahaleler olmaksızın bölgesel işbirliği istediğini ifade eden Reisi, ‘’ABD ve yabancıların bölgedeki varlığı güvenlik oluşturmadığı gibi sorun oluşturmaktadır ve bölge ülkeleri özellikle İran ve Pakistan yapacakları işbirliği ile Afganlı vatandaşlarının güvenlik ve huzurun sağlanması için Afganlı vatandaşların işbirliği imkanını sağlayabileceklerini.’’ söyledi.

İran’ın son 40 yılda Afgan halkını desteklediğini ifade eden Reisi, İran’ın yaklaşık 4 milyon Afgan vatandaşına ev sahipliği yaptığını ve her zaman Afgan halkını desteklediğini ve destekleyeceğini söyledi.

Kureyşi de İran-Pakistan ilişkilerinin tarihi ve derin olduğunu belirterek, iki ülkenin birçok bölgesel ve uluslararası konusunda ortak görüşe sahip olduklarını ve ülkesinin İran ile çeşitli alanlarda ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi.