HDP Van İl Başkanlığı önündeki ailelerin eylemleri 19'uncu haftasında

Farklı tarihlerde evlatları HDP/PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin eylemleri sürüyor. Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen 32 aile, 19'uncu haftada da HDP Van İl Başkanlığına yürüyerek evlatlarını istedi.

Ekleme: 26.08.2021 15:30:17 / Güncelleme: 26.08.2021 16:03:34 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her perşembe günü, kandırılarak dağa götürülen evlatları için HDP Van İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileler, bu hafta da eylemlerini sürdürdü.

HDP/PKK aleyhinde sık sık slogan atan aileler, HDP İl Binası önüne geldiklerinde, binadan yüksek sesle çalınan müziklerle ailelerin sesleri bastırılmaya çalışıldı.

Öğle ezanı okunduğu esnada bile müziğin sesini kapatmayan HDP'lilere, yaptıkları saygısızlık nedeniyle aileler tepki gösterdi.

Evlatlarının HDP tarafından kandırılarak dağa gönderildiğini belirten aileler, çocuklarına çağrıda bulunarak evlerine dönmelerini istedi.

 

"Fatih'in annesi oğlunun hasreti ile kanser oldu"

11 yıl önce kaçırılan Fatih Aslan için eyleme katıldığını belirten Aynur Aslan, Fatih'in annesi çok hasta olduğu için yerine kendisinin geldiğini söyledi.

Fatih'in akıllı bir çocuk olduğunu ifade eden Aslan, mühendislik fakültesi okurken kandırılarak dağa kaçırıldığını belirtti.

Fatih'in evine dönmesini istediklerini dile getiren Aslan, "Annesi onun yüzünden kanser oldu. Annesi hiç olmasa bir defa oğluna sarılsın. O da gelsin annesini görsün. Biz onu çok seviyoruz ve çok özledik." dedi.

"Teslim olan çocuklar bizi çok umutlandırıyor"

Dağdan inip teslim olan çocukların kendilerini umutlandırdığını ifade eden Aslan, "İnşallah bunlar bitecek. Çok boş şeylerin peşinden koşuyorlar. Boşuna dağa gittiler. Şimdi nasıl yaşıyorlar Allah bilir. Bizler çocuklarımıza kucak açtık, devlet de kucak açtı. Gelsinler teslim olsunlar. Hepsini bekliyoruz, dönsünler. Henüz genç yaştalar, gelip hayatlarını kurtarsınlar. Dağ onlara bir şey kazandırmaz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar