Bu kimin diplomatı?

Türkiye’nin işgal rejimi ile normalleşme kapsamında 10 yıl aradan sonra Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki kültür müşavirliği görevine getirilen Selim Öztürk, ‘Ortadoğu’nun’ barışı için işgal rejimi ile ittifak kurmayı önerdi.

Ekleme: 26.08.2021 10:52:12 / Güncelleme: 26.08.2021 11:10:07 / Güncel
Destek için 

HABER MERKEZİ

İşgal rejimi, Filistin’de katliamlarına devam ederken Türkiye’nin atadığı diplomat, çözümün adresi olarak işgal rejimi ile ittifakı gösterdi. Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki kültür müşavirliği görevine getirilen Selim Öztürk, tepki çeken sözler kullandı.

10 YIL ARADAN SONRA İLK DEFA ATANDI

Geçtiğimiz ay, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki kültür müşavirliği görevine Selim Öztürk’ün getirilmişti.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk, “Uzun ve zor bir süreçten sonra Tel Aviv büyükelçiliğimizde kültür müşaviri olarak görevime başlamış bulunmaktayım. On bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olmak benim için onur. Umarım iki ülke arası ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunabilirim.” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE İLE NORMALLEŞE BİLİRİZ!

İşgal rejimi geçtiğimiz Şubat ayında Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarlığı’na Irit Lillian’ı atamıştı. Görevine başlamasının ardından açıklama yapan Lillian, bazı Müslüman ülkelerle atılan “normalleşme” adımlarının Türkiye ile de atılabileceğini söylemişti.

İŞGAL REJİMİ İLE İTTİFAK MI?

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki kültür müşavirliği görevine Selim Öztürk, sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yaptı. Öztürk, “Türkiye-İsrail-Suudi Arabistan ittifakı Ortadoğu için çözümdür! Çıkış yoludur!.. Bu kadar.” ifadelerini kullandı. Tek çözümün işgal rejimi ile ittifak olduğunu savunan Öztürk, mesajını Türkçe, Arapça ve İbranice olarak paylaştı.

Tweetini sildi

Selim Öztürk, paylaşımına gelen tepkiler üzerine tweetini sildi.