Oğlu için hobi olarak başladığı işi mesleğe dönüştürdü

Mersin’de oğlunu memnun etmek için ahşaptan oyuncak yapan Murat Sönmez, hobi olarak yaptığı işini meslek haline getirdi.

Ekleme: 23.08.2021 17:05:13 / Güncelleme: 23.08.2021 17:15:25 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Tarsus’un Baltalı Mahallesi’nde ikamet eden 2 çocuk babası 50 yaşındaki Murat Sönmez, ahşaptan çeşitli oyuncak ve objeler yaparak günün stresinden uzak duruyor.

 

Mahallesindeki çocukların yanı sıra komşularının da ilgi odağı olan Sönmez, evinin bahçesini mini atölyeye çevirerek oyuncak tasarlıyor.

Yaklaşık 5 yıl önce işlettiği lojistik firmasının kapanması sonrasında oyuncak üretim alanına yönelen Sönmez, sosyal medya üzerinden ürünlerinin tanıtımını yaparak alıcı buluyor.

Yaptığı işini markalaştırmayı hedefleyen Sönmez, İLKHA muhabirine, Almanya, Avusturya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelere ürün gönderdiğini söyledi.

Daha önce kimsenin yapmadığı ya da daha az yapılan ürünleri elde etmeyi amaçladığını ifade eden Sönmez, mekanik ve ahşaptan yararlandığını dile getirdi.

“Küçük oğlumun oyuncak taleplerine yetilmekte zorlanınca bu alana yöneldim. Mahallemde ki çocuklarda bana yardımcı oluyor. Bu vesileyle teknolojik cihazlardan ve oyunlardan uzak durarak el becerisine sahip oluyorlar.” diyen Sönmez, ürünlerine yönelik talebin kendisini mutlu olduğunu kaydetti.

“İnsan mutlu olacağı işe yönelmelidir”

İnsanların mutlu olduğu işe yönelmesini ve o işe sahip çıkması gerektiğini belirten Sönmez, “Benim ise tek mutlu olacağım iş budur. Bundan dolayı uğraşımı, sektör haline getirmeyi Allah’ın izniyle amaçlıyorum. Üretim yaparken tüm sıkıntılardan uzaklaşıyorum. Herkesin bir uğraşının olması gerektiğine inanıyorum. Sanatsal çalışmalar ve üretimle ilgilenmeyi tavsiye ediyorum.” dedi.

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Yusuf Özmen ise şunları söyledi: “Hep kahvehanede oturuyordum şimdi ise buradan çıkmıyorum. Ahşap çalışmalarını izlemek çok hoşuma gidiyor. Bir tane de evime aldım ve çevremdekiler çok beğendi. Ahşaptan oyuncaklar üretmek bana da renk kattı.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler