İmam hatiplerde sadece ilim tahsili değil irfan ve ahlak eğitimi de veriliyor

Malatya Valisi Aydın Baruş, imam hatip okullarının sadece ilim tahsil edilen yerler olmadığını, aynı zamanda irfan ve ahlak eğitimi verilen müesseseler olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 23.08.2021 16:15:17 / Güncelleme: 23.08.2021 16:15:17 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Temsilciliği ile Cihannüma Malatya Temsilciliği tarafından İmam Hatip Okullarında YKS ve LGS'de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Malatya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdurrahman Taşkesen ile Cihannüma Malatya Dernek Başkanı Erhan Berk programın açılış konuşmasında bu organizasyonu düzenleme amaçlarının gençlerini motive etmek olduğunu kaydederek, hem başarılı imam hatip öğrencilerini ödüllendirmek hem de çocukları imam hatip okullarına teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Vali Aydın Baruş ise yaklaşık bir buçuk yıldır salgın nedeniyle çocukların okullarından uzak kaldıklarını anımsatarak, çocukların 6 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitime kavuşacaklarını kaydetti.

İnsanın hayatına yön veren 3 temel unsurun olduğunu belirten Baruş, “Birincisi ilim, ikincisi irfan ve üçüncüsü de ahlak. Dünyanın farkında olmak için ilim tahsil etmek zorundasınız. Yaşamınızın manasına varabilmek için bilimle donanmak zorundasınız. O bilgileri hayatınızda uygulamak ve o bilgilerle hem kendinize hem toplumunuza hem ülkenize hem de dünya insanlığına hizmet etmek durumundasınız. İnsan hayatının sadece maddi yönü yok. Çünkü insan maddi ve manevi varlığıyla insandır. İmam Hatipler sadece ilim tahsil edilen yerler değil aynı zamanda irfan ve ahlak eğitimi verilen müesseselerdir. Ülkemizde manevi önderler yetiştirmek için çok uzun yıllar boyunca zahmet verilerek kurulmuş okullardır.” dedi.

İmam hatip okullarında çok önemli liderler yetiştiğine dikkat çeken Baruş, “İmam Hatip Okullarımız sayesinde bu manevi eğitim hamlesinin bir parçası olarak ülkemize ilerde hizmet edecek, insanlığa hizmet edecek çok önemli liderler yetiştiriyor. İmam Hatiplerdeki bu başarı buralara olan teveccühü arttırarak velilerimizin ve öğrencilerimizin bu okulları tercih etmelerini arzusunu da arttırmaya devam edecektir. YKS ve LGS’de başarı gösteren kardeşlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İmam hatip ortaokulları ve liselerinde öğretim gören ve LGS ve YKS’de dereceye giren 12 öğrenciye ödülleri verilerek başarılı öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri tebrik edildi.

Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Aydın Baruş, Malatya AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Kayseri Ak Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, derneklerin temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.(İLKHA)