Göstericilere saldıran bir işgal polisi ağır yaralandı

​Gazze Şeridi'ndeki eylemler sırasında Filistinlilere ateş açmaya çalışan bir işgal polisi, eylemcilerden birinin yakın mesafeden açtığı ateş sonucu ağır yaralandı.

Ekleme: 22.08.2021 12:50:12 / Güncelleme: 22.08.2021 13:11:35 / Güncel
Destek için 

Filistinliler, 21 Ağustos 1969'da Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü dolayısıyla Gazze şehrinin doğusunda gösteriler düzenledi.

Gösterilerde sınır telleri ve duvarına yaklaştıkları gerekçesiyle işgal polisinin saldırısında 10'u çocuk olmak üzere 41 Filistinli yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Filistinliler gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşarak lastik yaktı ve bazıları tellere tırmanarak Filistin bayraklarını astılar. 

Öte yandan gösteriler esnasında sınır duvarındaki bir delikten göstericilere ateş açmaya çalışan bir işgal polisi, bir göstericinin aynı delikten tabancayla ateş açması sonucu ağır yaralandı.

Filistinlinin silahlı eylemi, başka bir göstericinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sınır duvarındaki delikten silahın ucunu çıkaran işgal polisine göstericiler taş ve sopalarla engel olmaya çalışıyor.

O sırada elindeki tabancayla yanaşan bir Filistinli, delikten ateş ederek yakın mesafeden işgal polisi ağır yaralıyor.

Filistinli gencin bu silahlı eylemi bazı işgalci siyonist uzmanları şoka uğrattı.

İşgal medyasında konuşan siyonist analist, Noam Amir, işgalci rejimin Gazze'nin etrafına duvar inşa etmek için on milyarlarca dolar harcadığını ancak 500 şekellik (1300 TL) bir tabanca karşısında aciz duruma düştüklerini vurguladı. (İLKHA)