IHO Ebrar Makedonya'da yüzlerce çocuğa sünnet imkânı sağladı

Uluslararası İnsani Yardım Derneği IHO Ebrar, Makedonya'nın Ustrumca bölgesinde bulunan Yenimahalle köyünde yüzlerce çocuğu sünnet ettirdi.

Ekleme: 22.08.2021 08:40:15 / Güncelleme: 22.08.2021 09:17:39 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Ustrumca'da yardım faaliyetleri yapan Dost Eli Derneği öncülüğünde kendi imkânlarıyla sünnet olamayan yüzlerce muhtaç çocuğu sünnet ettirdi.

 

IHO Ebrar'ın desteğiyle düzenlenen sünnet organizasyonunun çok değerli olduğunu belirten Dost Eli Derneği gönüllüsü Erdal Zeynelov, "Kuzey Makedonya'nın Ustrumca bölgesinde bulunan Yenimahalle köyünde sünnet programı yaptık. Burada yüzlerce çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz. Allah yardım edenlerden, gönüllülerden razı olsun." dedi.

Maddi olanaksızlıklardan çocuklarını kendi imkânlarıyla sünnet ettiremediklerini belirten aileler, başta Türkiye olmak üzere kendilerine bu tür hizmetleri sunan tüm kurumlara teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

"Tekbir ve dua ile sünnet yaptırmak bizim için çok önemli"

Öncelikli olarak organizasyonu düzenleyen IHO Ebrar'a teşekkür eden Rüştü Destanov, "Sizlerin aracılığıyla burada, doğu Makedonya'da sünnet yaptırıyoruz. Aslında bizim beklentimiz de budur. Çocuklarımızın sünnet olması için yaptığınız organizasyon için çok teşekkür ederiz. Kendi imkânlarımızla sünnet yaptıramıyoruz. Türkiye'mizin,  anavatanımızın aracılığıyla tekbir ve dua ile sünnet yaptırmak bizim için çok önemlidir." diye konuştu.

Kendi imkânlarıyla çocukları sünnet ettiremediklerini söyleyen Nasuh Mustafa, Türkiye'nin desteğiyle çocuklarını sünnet ettirebildiklerini, yapılan sünnet organizasyonundan çok memnun kaldıklarını vurguladı.

 

"Böyle güzel imkânları bize sağladıkları için çok memnunuz"

Yenimahalle köyü sakinlerinden Rakip Hasanov da "Türkiye'mizden Allah razı olsun. Burada güzel bir organizasyon ayarladılar. Çocuklarımızı sünnet ettirebilmek için imkânlarımız yok. Böyle güzel imkânları bize sağladıkları için çok memnunuz. Türkiye'den böyle bir organizasyon olmasa çocuklarımızı çok zor sünnet ederiz. Bunun için çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Fakirlik olduğu için insanların çocuklarını sünnet yaptıramadıklarını belirten Liman Osmanov, "Kimisinin parası var kimisinin yok. Aileler çalışır para kazanırlarsa sünnet yaptırabilirler. Yoksa sünnet yapma imkânları yok. Ancak böyle yardımlarla sünnet yaptırabiliriz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler