Gaziantep’ten afet bölgesine 2 tır yardım

Yangın ve sel felaketlerinden etkilenen şehirler ile vatandaşlar için başlatılan “Bende Varım Projesi” kapsamında toplanan 2 yardım tırı, afet bölgesine gönderildi.

Ekleme: 21.08.2021 18:05:16 / Güncelleme: 21.08.2021 18:06:43 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin farklı illerindeki orman yangınları ve selden zarar gören illere, selzede ve yangınzedelere yardımcı olmak isteyen vatandaşların talebi üzerine İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde başlatılan "Ben de Varım" kampanyası için Gaziantep destek vermeye devam ediyor.

Sel ve yangın bölgelerine destek için Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğinde hazırlanan, giyimden gıda ve halıya kadar çeşitli malzemelerin yer aldığı 2 yardım tırı, afet bölgesine uğurlandı.

 

“Bir maaşımı bağışladım”

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Afet bölgesinde yaraları birlikte sarıyoruz. AFAD aracılığıyla ayni ve nakdi yardımları bölgeye ulaştırmayı koordine ederken çorbada tuzumuz olsun diye bir maaş da biz bağışladık. Bir saniye sonra neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir dünyada paylaşmak güzeldir.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de farklı illerde yaşanan yangın ve sel afetleri nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına kendi adına bir maaşını bağışlayacağını açıkladı.

“Bütün dünyaya kardeşlikte örnek oluyoruz”

Milletin kuvvetini birliğinden aldığını aktaran Şahin, “Yaraları sardıkça güçleniyoruz, iyileşiyoruz. Bütün dünyaya kardeşlikte örnek oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan kararlarla AFAD üzerinden sel ve yangın bölgelerindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için karar aldık. GAGEV sayesinde bütün STK’lar ile çalışan özel bir şehiriz. Daha önce açıkladığımız ‘GastroANTEP’i iptal etme ve oraya harcayacağımız bütçeyi GAGEV ile ayni ve yardım olarak AFAD üzerinden sel bölgesine gönderme kararı almıştık. Bu aldığımız karar doğrultusunda AFAD’tan gelen listede gıda, hijyen ve elbise desteği isteniyordu. Yaklaşık 10 milyonluk ayni yardımı trikotajcımız, ayakkabıcımız, gıdacımızdan ürün alarak Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ben de Varım’ diyoruz. Bende Fatma Şahin olarak kendi bir maaşımı nakdi olarak AFAD’ın belirttiği banka hesaplarına yatırdım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar