Yüz yüze eğitimin detayları belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Özer, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası yüz yüze eğitime ilişkin detayları paylaştı.

Ekleme: 19.08.2021 21:29:01 / Güncelleme: 19.08.2021 22:07:53 / Eğitim / Ankara Haberleri
Destek için 

Ankara

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özer, açıklamasında şunları kaydetti: "6 Eylül'de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmek. Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. 1 Eylül-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacak."

Bakan Özer, öğretmenlerin en az bir doz aşılanma oranının dün itibarıyla yüzde 80,34, iki doz aşılanma oranının ise yüzde 69,73 olduğunu açıkladı.

"Bakanlık bünyesinde yeni bir elektronik takip sistemi kuruldu"

Bakanlık bünyesinde yeni bir elektronik takip sistemi kurulduğunu belirten Bakan Özer, bu sistem sayesinde il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçleri anlık olarak takip edeceklerini söyledi.

Özer, Milli Eğitim Bakanlığındaki eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu bulunmadığını, bundan dolayı aşı olmayan personel için alınacak önlemlerin Sağlık Bakanlığınca belirleneceğini, aynı şekilde herhangi bir sınıfta pozitif vaka veya temas olması durumunda yapılacakların da yine Sağlık Bakanlığının önerilerine göre uygulanacağını ifade etti.

Öğrenci, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının okula maske takarak geleceğini aktaran Özer, öğrenci ve personelin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idareleri tarafından maskelerin ücretsiz olarak sağlanacağını belirtti.

Bakan Özer, şöyle devam etti:

"Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin, okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacaktır. Kovid-19 salgınına yönelik öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerimize yönelik kılavuzlarımız hazırlanmıştır. Okullarda müdür yardımcılarımız ve nöbetçi öğretmenlerimizin yanı sıra 35 bin 936 psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz de sağlık tedbirlerinin uygulanmasında destek sağlayacaktır."

- "Okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecek"

Okullardaki tüm kapalı alanların her gün dezenfekte edileceğini ve okullardaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencerelerin açılarak sık sık havalandırma sağlanacağını bildiren Özer, şunları kaydetti:

"Şu anki bilimsel veriler ışığında belirlediğimiz politikaları, yeni verilere dayalı olarak sürekli güncelleyeceğiz. Okulların açılmasını müteakip tüm gelişmeleri yakından izleyecek ve herhangi bir değişikliğe ihtiyaç durumunda gereken adımları atacağız. Sürece verdiği desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm bakanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Tüm öğretmen, eğitim çalışanı, velilerimize ve paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

İlgili Haberler