Bağlar Belediyesinden mağdur aileye yardım eli

​Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nde yakınları tarafından terk edilen anne ve çocuklara Bağlar Belediyesi sahip çıktı.

Ekleme: 19.08.2021 14:25:13 / Güncelleme: 19.08.2021 14:31:16 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde aynı evde yaşayan iki anne ile 5 küçük çocuktan oluşan aile, kendilerine uzanacak yardım elini beklerken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ailelerin hayata tutunması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Tek gözlü, bakımsız ve ısıtma sistemi olmayan evde yaşama tutunmaya çalışan ailelerin çalışanı olmadığı gibi herhangi bir gelirleri de yok. Komşulardan gelen yardımlarla ayakta durma mücadelesi veren Ç.E ve H.E’nin en büyük sorunlarından biri de sıcak su dökülmesi nedeniyle vücudunda yanık ve yaralar oluşan 4 yaşındaki minik M.E’nin tedavisi.

Bir çocukları yanık nedeniyle rahatsız olan ve için hiçbir geliri olmayan aileleri eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte ziyaret eden Beyoğlu, ayni ve nakdi destek sağlayarak okul çağındaki çocuklara sahiplenme sözü verdi.

"İki ailemize de imkanlar dahilinde gerekli desteği vereceğiz"

Göreve başladıkları günden bu yana halkla iç içe olduklarını hatırlatan Beyoğlu, "Vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmekten ve çözüm üretmekten hoşnut oluyoruz. Bizi üzen birçok hikâye ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile ilgilenmek zorundayız. Bu iki ailemize de imkanlar dahilinde gerekli desteği vereceğiz inşallah." dedi.

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu’nu burada görmekten büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Ç.E ve H.E’nin komşuları, yapılan bu anlamlı davranışın ailelerin yaşama tutunması adına çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Aynı zamanda elti olan iki annenin yaşadıkları bu zor duruma rağmen kimseden yardım istemeyecek kadar gururlu olduğunu belirten Ç.E ve H.E’nin komşuları, "İki aile de gördüğünüz gibi büyük dram yaşıyor. Öyle gururlu bir yapıları var ki bugüne kadar kimseden yardım da istemediler. Sağolsun başkan bey gelip ziyaret ederek sahip çıktı. Bu duyarlı ve insani duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Biz onun bu yapısını zaten biliyorduk, buraya kadar gelip gerekli desteği vererek bir kez daha gösterdi." şeklinde görüş belirttiler. (İLKHA)