Batman'da hırsızların silahla tehdit ettiği minibüs şoförleri kontak kapattı

Batman’da ‘yan kesicilik’ yöntemiyle yolcuların para ve cüzdanlarını çalan hırsızlardan şikayetçi olan çok sayıda minibüs şoförü ve sahibi tepki gösterdi.

Ekleme: 18.08.2021 14:40:11 / Güncelleme: 18.08.2021 14:45:05 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Seyitler Mahallesi’nde Mobil Hattı durağında bir araya gelen şoförler, hırsızlık vakalarına tepki amaçlı kısa süreliğine kontak kapattı.

Son zamanlarda hırsızlık olaylarında ciddi bir artışın yaşandığını, bu durumdan bıktıklarını belirten şoförler, yan kesicilik yaptıklarını tespit ettikleri hırsızların saldırısına maruz kaldıklarını, ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

Yolcu minibüsünde yakaladıkları hırsızları emniyete teslim ettiklerinden dolayı, hırsızlar tarafından duraklarının silahla basıldığını ifade eden şoförler, neredeyse her gün hırsızların tehditleriyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Yaşanan duruma tepki gösteren minibüs şoförleri ve sahipleri, yetkililerin konuya ilişkin kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.

Mobil Hattı Kooperatif Başkan Yardımcısı Seyithan Durmaz, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde çingene hırsızlar tarafından duraklarının basıldığını söyledi.

“Hırsızlar bize saldırıyor”

Her gün yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Durmaz şu ifadeleri kullandı:

“Şehir içi arabalarımızda sürekli çingene ve hırsızlar tarafından hırsızlık oluyor. Araçlara binen insanların eşyaları, cüzdanları ve telefonları çalınıyor. Geçenlerde bir arabada hırsızlık yapan biri yakalandı ve emniyete teslim edildi. Bu sabahta eşi durağımıza gelip silahla şoförümüzü tehdit ediyor. Bize ‘Ya eşimi bıraktıracaksınız ya da sizi öldüreceğim’ dedi. Şehir içi araçlarımızda fark ettiğimiz hırsızları yakalayıp emniyete verdiğimizde bize saldırıyorlar. Emniyetin veya Valiliğin bu konuya bir el atmasını istiyoruz.”

“Birileri ölünce mi çözüm bulanacak”

Hırsızlık olaylarının sık sık yaşanmasından dolayı sürekli sorun yaşadıklarını söyleyen şoför Hıfzullah Ekinci, can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Rahat bir şekilde çalışamadıklarını dile getiren Ekinci, “Hırsızları ihbar ediyoruz diye burada saldırıya uğruyoruz. Yolcularımıza da izah etmemize rağmen arada kalıyoruz. Bu sıkıntılar böyle devam ettikçe daha büyük olaylar çıkacaktır. Bu hırsızlık olaylarına kimse el atmıyor. Resmi yerlere başvurularımızı ve dilekçelerimizi yaptık ama ne yazık ki hırsızlar bizden daha önce eve geliyor. Ondan sonra da durakta bunlarla yüz göz oluyoruz. Burada biri ölse kimsenin umurunda değil. Defalarca dile getirmemize rağmen şikâyetlerimiz neden dikkate alınmıyor? Birileri ölünce mi çözüm bulacaklar. Yetkililerden tek ricamız bir an önce bu soruna çözüm bulmalarıdır.” diye konuştu.

“Hırsızların hepsi belli”

Bir diğer minibüs şoförü Serhat Esmer ise şunları söyledi: “Şehir içi arabalarımızda her gün hırsızlık olayları oluyor. Gördüklerimize müdahale ettiğimiz zaman da bize saldırıyorlar. Halk ise bu durum karşısında bize isyan ediyor. ‘Siz onları tanıyorsunuz niye bindiriyorsunuz diye.’ Biz de insanları bindirmek zorunda olduğumuzu anlatmamıza rağmen halk tarafından sıkıntı yaşıyoruz. Her seferinde aynı olay yaşanıyor. Üç günde bir bize saldırıyorlar. Her seferinde şikâyetçi olmamıza rağmen polisler olay bittikten sonra geliyor. Hırsızların hepsi belli, uyuşturucu satıyorlar. Emniyet ve Valilikten bu hırsızlık olaylarına çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler