Hayır kurumları sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgeye intikal eden Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR selin yaşandığı ilçeye ziyaret gerçekleştirdi.

Ekleme: 18.08.2021 13:09:31 / Güncelleme: 18.08.2021 13:14:51 / Güncel / Kastamonu Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde aşırı yağışların ardından 11 Ağustos'ta taşan Ezine Çayı, ilçeyi sular altında bıraktı. Sel nedeniyle Kastamonu'da 62 kişi hayatını kaybederken kayıp kişileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Sel felaketi nedeniyle yaraların sarılması için Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine giden Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, hasarın meydana geldiği ilçeye gerçekleştirdiği ziyarette Kızılay çalışanları da eşlik etti.

Yetimler Vakfı Gönüllü Üyesi Mehmet Ali Aysu, ilçede gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, selzedeler için yardım çalışmaları başlatacaklarını dile getirdi.

Aysu, "Malumunuz geçen hafta Bozkurt ilçesinde bir sel meydana geldi. Bu sel gerçekten Bozkurt'u adeta yerinden etti. 62 insanımız hayatını kaybetti. Bir o kadar da insanımız şu anda kayıp ve aranıyor. Sel felaketi nedeniyle insanlar evlerinden, yurtlarından, işyerlerinden ve hayattan koptular. Bizler de bu yaşananlara duyarsız kalamazdık. Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR olarak buradaki kardeşlerimizin yanına geldik. Onların dertlerini ve sorunlarını dinledik. Onlara yapabileceğimiz yardımlar hususunda onlarla istişare ettik. İnşallah onlara gereken yardımları yapmak üzere çalışmalarımız başlayacak. Rabbim hayır sahiplerinin hayırlarını kabul eylesin. Rabbim bir daha vatanımıza, milletimize bu tür bela ve musibet yaşatmasın. Rabbim tüm Müslümanları muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler