Taliban sözcüsünden Türkiye mesajı

Taliban sözcülerinden Suhail Shaheen, bir Türkiye televizyonuna konuk olarak canlı yayında Türkiye ve dünyaya mesajını açıkladı.

Ekleme: 16.08.2021 22:45:27 / Güncelleme: 16.08.2021 22:45:27 / Dünya / İstanbul Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

Afganistan'da işgalci ABD ve NATO askerlerinin çekilmesinin ardından ülkede ilerleyişini sürdüren Taliban 15 Ağustos Pazar günü başkent Kabil'e girdi. Taliban, ülke yönetimini ele geçirirken işgalcilerin kuklası Eşref Gani ise ülkeden kaçtı.

Taliban Kabil'i büyük oranda ele geçirmesinin ardından Taliban Sözcülerinden Suhail Shaheen, A Haber’e konuk oldu. Shaheen, canlı yayında Türkiye ile ilgili sıcak mesajlar verdi.

“Afganlar hiçbir ayrımcılık olmadan değerlendirilecektir”

Taliban sözcüsü Shaheen,  " Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve çevremizdeki için temel hakları tanıyarak yönetim kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz. Bizim için temel hakları erkeklerin ve kadınların eğitime, çalışmaya ve istediklerini konuşup söyleyebilmesi. Kadınların İslami yasalara göre yönetilmesi. Bütün bunlarla birlikte bütün Afganlar hiçbir ayrımcılık olmadan değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

“Türkiye ile çok güzel ilişkiler kurmayı hedefliyoruz”

Taliban Sözcüsü Shaheen Türkiye ile ilgili olarak, "Türkiye bizim için kardeş ülkedir, İslami bir ülkedir. Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz." İfadelerini kullandı.

Çocuk kaçırma iddialarını yalanladı

İddialar hakkında konuşan Shaheen, "Bu haberler doğru değildir. Propaganda için kullanılan haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir. Bunlar Kabil'in önceki uluslararası ulusal bilgi merkezinden yapılan haberlerdir. Birçok kez söylendi ve bunlar insanı zehirleyecek şeylerdir. İnanmayın." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler