Salgının korkunç boyutlara ulaştığı Batman’da konser girişimine büyük tepki

Batman’da vakaların korkunç boyuta ulaştığı, hastanelerde yer kalmadığı, ölümlerin hızla arttığı bir dönemde Batman Belediyesinin “Gençlik Aşısı Müzik Festivali” adıyla konser düzenlemesi büyük tepkilere neden oluyor.

Ekleme: 16.08.2021 15:35:12 / Güncelleme: 16.08.2021 17:14:05 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman Belediyesi, 21-22 Ağustos tarihlerinde aşı oranlarını artırma gerekçesiyle “Gençlik Aşısı Müzik Festivali” sloganı altında aşı olan gençlere yönelik bedava konser vereceğini duyurdu. Vakaların pik noktaya ulaştığı bir ortamda Belediyenin bu girişimi büyük tepki topladı.

Konser girişimiyle ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, her gün onlarca ölüm haberinin alındığı böyle bir süreçte Batman Belediyesi tarafından konser düzenlenmesinin akıl kârı olmadığını belirtti.

Batman halkının hasta ve vefat sayısının büyük artış göstermesinden ötürü büyük üzüntü yaşadığını vurgulayan Başkan Şahin, kız-erkek yüzlerce gencin iç içe eğlenmesinin hastalığa davetiye çıkarmak anlamına geleceğini ifade etti.

Halktan ve sağlık camiasından kendilerine gelen yoğun şikâyetler üzerine böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını dile getiren Başkan Şahin, bir an önce konserin iptal edilmesi gerektiğini, aksi halde ciddi sıkıntılara, hastalığın daha da yayılmasına yol açılacağını kaydetti.

“Akıl kârı değil”

Her gün onlarca ölüm haberlerinin duyulduğu bu süreçte böyle bir konserin verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Şahin, “Batman Belediyesi tarafından 21-22 Ağustos tarihlerinde yapılması düşünülen bir konser var. Maalesef Sağlık İl Müdürlüğü de gençleri aşıya teşvik etmek için bu konsere bedava bilet dağıtıyormuş. Batman’da vaka sayılarının neredeyse pik seviyelere çıktığı, hastanelerimizin yoğun bakım servislerinin dolup taştığı, farklı servislerin yoğun bakım servisine tedarik edildiği, artık her gün onlarca ölüm haberlerinin duyulduğu bu süreçte böyle bir konserin Batman’da yapılması kanaatimizce akıl kârı değil.” dedi.

“Bu süreçte yapılmak istenen konsere bir anlam veremedik”

Halktan kendilerine ciddi anlamda şikâyetler geldiğini belirten Şahin, “Batman salgın sürecinde bir hüzün süreci yaşıyor. Yüzlerce, belki binlerce kız ve erkeklerin iç içe katılarak böyle bir konserin icra edilecek olması ‘kaş yapayım derken göz çıkarmak’ anlamına geliyor. Doğrusu bu süreçte yapılmak istenen bu konsere bir anlam veremedik. Bize halktan ve özellikle sağlık camiasından dünya kadar şikâyet geliyor. Bu konuda bizden bir tepki göstermemiz istendi.” diye konuştu.

“Aşı dahi olsalar gençler mutlaka hastalığı kapacaktır”

Konserin hastalığa davetiye çıkaracağını dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Hakikaten Sayın Valimizin ve özellikle Sağlık İl Müdürlüğünün bu vebalin altına girebileceklerini düşünemiyorum. Çünkü bu gençlerimiz mutlaka o kalabalık ortamda bu hastalığı kapacaklardır. Velev ki aşı dahi olmuş olsalar. Bu konuda gençler ve çocukların taşıyıcı olduklarını herkes biliyor. Bunlar o kalabalık ortamdan çıktıktan sonra eve gideceklerdir ve bunların yaşlı anne ve babaları, aile bireyleri var.”

“Ciddi bir tehlike ve risktir, iptal edilmeli”

Konserin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Sayın valimizin ve belediye yetkililerinin bu konsere hangi izahatla ve düşünceyle onay verdiklerini anlayamıyoruz ve anlamak da istemiyoruz. Doğrusu halkımızdan gelen ciddi tepkilerden sonra diyoruz ki mutlaka bu konserin iptal edilmesi lazım, yoksa ciddi bir zarar görebiliriz. Salgın hastalığa maruz kalmayan ailelerimizin çoğu da bu konserden sonra kesinlikle bu hastalığa duçar olacaklardır. Allah muhafaza bunlardan yaşanacak olan ölümlerinde bu konseri düzenleyecek ve onaylayacak olanların boynunda olacaktır. Bu halkımız için ciddi bir tehlike ve risktir. Bundan dolayı yetkililerimize sesleniyoruz: Lütfen halkımız adına ve hassasiyetimize binaen diyoruz ki bu konserin mutlaka iptal edilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar