Van Umut Kervanı son 5 ayda binlerce yetim ve muhtaç aileye yardım ulaştırdı

Yardım çalışmalarına 3 aylarla birlikte hız veren Van Umut Kervanı Derneği, son 5 ayda binlerce aileye kırmızı et dağıtımı, gıda kolisi, giyim ve nakdi yardımda bulundu, muhtaç ve yetimlere umut olma misyonunu yerine getirmeye devam etti.

Ekleme: 16.08.2021 09:20:10 / Güncelleme: 16.08.2021 09:21:54 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

28 Temmuz ve sonrasında Başkale ve Çaldıran ilçeleri başta olmak üzere sel felaketi yaşayan bölgelere hızlı bir şekilde ulaşan Van Umut Kervanı; gıda kolisi, battaniye gibi temel ihtiyaçları da selzedelere ulaştırdı.  

 

Van Umut Kervanı Üyesi Turan Boldağ, 3 ayların başlangıcından itibaren 5 aylık bir zaman dilimini muhtaç aileler için yardım seferberliği zamanı ilan ettiklerini ifade etti.

Turan Boldağ

Boldağ, "3 aylarda muhtaç durumda olan yaklaşık bin ailemize gıda yardımında bulunduk. Yine yüzlerce ailemize nakdi yardımda bulunduk. Bize gelen adaklarla kırmızı et yardımında bulunduk. Yine Ramazan ayı içerisinde giyim projemizi gerçekleştirdik." dedi.

"Binlerce aileye kırmızı et ulaştırdık"

Kurban Bayramı'nda da çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Boldağ, "Kurban Bayramı'nda da yine yaklaşık bin ailemize kırmızı et ulaştırdık. Bu vesile ile yıl boyunca belki sofrasına bir defa bile olsa kırmızı et koyamayan muhtaç ve yetimlere kırmızı et ulaştırdık. Kurban Bayramı'ndan sonra da yardım çalışmalarımız devam etti." şeklinde konuştu.

"Sel bölgelerine hızlı bir şekilde yardım ulaştırdık"

28 Temmuz ve sonrasında Çaldıran, Başkale ve merkezi bazı mahallelerde sel felaketi yaşandığını hatırlatan Boldağ, "Bu sellerden dolayı birçok aile zarar gördü. Biz bu ailelerle iletişime geçtik ve kendilerine yardım kolilerini ulaştırdık. Bu bağlamda 100'e yakın aileye gıda kolisi ve ekmek dağıttık. Bunun yanında battaniye, yorgan, çarşaf gibi yardımlarda bulunduk." şeklinde konuştu.

"Zengin ile fakir arasında köprü olma görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz"

Van Umut Kervanı olarak şu anda 500 aileye yönelik yardım kolisi seferberliği başlattıklarını söyleyen Boldağ, şunları söyledi:

"Van Umut Kervanı olarak hedefimiz derneğimizde kayıtlı olan binlerce aileye ulaşarak ihtiyaçlarını gidermektir. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Allah'ın izniyle esnaf ve hayırseverler bize desteklerini sundukları müddetçe bizler de köprü görevi görmeye devam edeceğiz ve yardımları gerekli yerlere ulaştırmaya gayret edeceğiz. Fakir ve muhtaç kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Bize yardımda bulunan hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu yardımları yapabiliyorsak onlar sayesindedir. İnşallah bu yardımları ehil ve muhtaç olan ailelerimize ulaştıracağız." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler