Dera'daki ateşkes uzatıldı!

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde, Rusya ara buluculuğunda toplanan Baas rejimi heyeti ile Dera'daki Uzlaşı Merkezi (Deralı Merkezi Komite) arasında Dera Beled Mahallesi sakinleri ve eski askeri muhaliflerden hafif silahlarının tümünü teslim etmeleri, evlerin aranmasına izin vermeleri ve ablukanın kaldırılması konularıyla ilgili geçen ay yapılan ateşkesin iki hafta daha uzatılması kararlaştırıldı.

Ekleme: 15.08.2021 14:13:43 / Güncelleme: 15.08.2021 15:18:07 / Dünya
Destek için 

Temmuz 2018'de Rusya ara buluculuğunda eski muhaliflerle varılan uzlaşı sonucu ülkenin güneyindeki Dera ilini ele geçirdiğini duyuran Baas rejimi, imzaladığı uzlaşıya uymayarak bölge halkından yeni taleplerde bulunup, il merkezindeki Dera el-Beled Mahallesi'ni 25 Haziran'dan bu yana abluka altında tutuyor.

Deralı aktivist ve gazetecilerin kurduğu Horan Özgürleri Topluluğunun Sözcüsü Eymen Ebu Nokta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın ara buluculuğuyla Deralı Merkezi Komitenin Esed rejimine bağlı heyetle yürüttüğü görüşme sonucunda, Dera el-Beled'de ateşkesin iki hafta uzatıldığını ve yeni yol haritası için anlaşma sağlandığını söyledi.

Ebu Nokta, taraflar arasında yeni görüşme ve müzakere turları olacağını belirterek, ateşkes sürecinde ihlalleri denetlemek için komite oluşturulacağını kaydetti.

Bugünden itibaren ateşkesin yürürlüğe girdiğini dile getiren Ebu Nokta, Dera ili çevresinde Rus ordusunun devriye yapacağını aktardı.

 

Etiketler: