Bakan Soylu: Şu ana kadar can kaybı 58, kayıp ihbarı 77

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kastamonu'da yaptıkları incelemenin ardından açıklamada bulundular.

Ekleme: 14.08.2021 23:40:16 / Güncelleme: 14.08.2021 23:53:26 / Güncel / Kastamonu Haberleri
Destek için 

Yaşanan selin bugüne kadar gördükleri en ağır tablo olduklarını belirten Soylu, "Yaşadığımız sel, bugüne kadar gördüğümüz en ağır tablo. Sahada gördüğümüz tablo bizi üzüyor. Bir taraftan temizlik yapmaya çalışıyoruz, bir taraftan tüm köylere elektrik verilmesi için helikopterlerle jeneratör ulaştırılıyor." dedi.

Bölgede yaşanan sel felaketi üzerinden siyaset yapmanın insanlık dışı olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Buranın üzerinden siyaset yapmak insanlık dışıdır, şeytanla iş birliğidir. HES patlamış diyorlar bu doğru değil. Gidin görün, bu barajdaki HES değil ki nasıl patlasın. Milletin kafasını karıştıracaklar, buradan siyaset üretmeye çalışacaklar. 500 kişi öldü, bin kişi öldü yalanlarını söylüyorlar. Milletin bunlara itibar etmemesini rica ediyoruz. Bizim görevimiz vatandaşı doğru bilgilendirmek. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 15'inin kimliği henüz belli değil. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15 olmak üzere toplam 77 kayıp ihbarı var. Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklayacağız. Bunları abartmak kimin ne işine geliyor bilmiyorum." ifadesini kullandı. (İLKHA)