Sel felaketinde can kaybı yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sel nedeniyle Kastamonu'da 36, Sinop'ta 7, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ekleme: 14.08.2021 15:35:40 / Güncelleme: 14.08.2021 16:11:17 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Afet bölgesinde can kaybı yükseliyor. Kastamonu'da 36, Sinop'ta 7, Bartın'da 1 kişi hayatını kaybetti. 9 kişinin ise hastanede tedavilerine devam ediliyor. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı.
Bölgede enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarına da başlandı.

Her geçen dakika selin yarattığı hasar daha çok gün yüzüne çıkıyor. Sel bölgesinde arama kurtarma ve iyileştirme çalışmaları hızlandırıldı.

Sel felaketinde can kaybı 44'e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Bölgede tahliye çalışmaları sürüyor

Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop'un Ayancık ilçelerinin selden etkilendiği belirtildi. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlandığının vurgulandığı açıklamada, Bartın'ın Ulus ilçesinde sel sonrası 341 afetzedenin, Kastamonu'da da 1380 kişinin tahliye edildiği, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 526 afetzedenin 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildiği aktarıldı.

Sel felaketinde can kaybı 44'e yükseldi

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi;

Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7, Bartın'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. 

Sel felaketinde can kaybı 44'e yükseldi

Sel felaketinde can kaybı 44'e yükseldi

Arama kurtarma çalışmaları

Bartın İli Ulus Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri ile sürdürülmektedir. Sinop Ayancık ve Kastamonu Bozkurt İlçeleri’nde arama ve kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar aralıksız devam ettirilmektedir.

Sel felaketinde can kaybı 44'e yükseldi

Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları görev yapmaktadır.

Haberleşme çalışmaları

Bartın, Kastamonu ve Sinop sel felaketinde haberleşmede genel olarak kesinti bulunmamaktadır. Sel bölgesine 28 adet mobil baz istasyonu ve 4 adet acil iletişim aracı (wi-fi aracı) sevk edilmiştir.

Kaynak: TRT Haber
Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler