Yüz yüze eğitimin detayları belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 için yeni yol haritasını açıkladı. Bakan Özer, yüz yüze eğitimin detaylarını da açıkladı.

Ekleme: 14.08.2021 11:59:37 / Güncelleme: 14.08.2021 12:05:49 / Eğitim / Ankara Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla istifası onaylanan Ziya Selçuk'un yerine atanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için yeni yol haritasını belirledi. Bakan Özer, yüz yüze eğitimin detaylarını da açıkladı.

 

Milyonlarca öğrenci ve velinin kafasında, "Okullar zamanında açılacak mı? Açılacaksa yüz yüze eğitim mi, yoksa hibrit mi olacak" sorularının cevabı merakla beklenirken, Bakan Özer'in açıklamaları dikkat çekti.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BELİRLENEN TARİHTE

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgınında en çok etkilenen ve uzun süre yüz yüze eğitimden uzak kalan çocukların okullarına tekrar kavuşması için çalışmalarını devam ettiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında yüz yüze eğitim mi yoksa hibrit eğitim mi olacağı konusunda net kararın Kabine toplantısında verileceğini duyurmuştu.

İlk Kabine toplantısında bu soruların yanıtlarının kesinleşmesi beklenirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kendisi ile görüşen milletvekillerine okulların zamanında açılması konusunda kararlı olduklarını söylüyor.

Bunun için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini mesajı veren Bakan Özer'in açıklamalarına göre bütün ilk ve orta öğretimde tüm sınıflar normal zamanda eğitime başlayacak ve öğrenciler 5 gün okula devam edecek.

VAKA SAYISI ARTARSA...

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, MEB'in masasında hibrit model, seçenekler arasında bulunmuyor. Ancak vaka sayılarını daha fazla artması halinde hibrit modelin gündeme gelmesi söz konusu.

OKULLARDA PCR HAZIRLIĞI

Normal eğitim nedeniyle okullarda alınması gereken önlemler de üzerinde de tek tek duruluyor. Havalandırmalar, teneffüslerin nasıl olacağı, öğrencilerin temasının nasıl daha aza indirileceği, PCR testleri, servisler ve aşılar ile ilgili detaylı çalışmalar yapılıyor. Bilim Kurulu'nun çalışmalarına paralel olarak YÖK'ün de üniversitelerin açılması için gerekli çalışmaları yaptığı bildirildi. Bu kapsamda öncelikli olarak üniversite yurtlarının karantina amaçlı kullanılmasına son verilecek. Öğrencilerin okul kampüslerine ve yurtlara aşı karnesi ya da 48 saatlik PCR testi ile alınması gündemde.

MEB'ten 81 ile yüz yüze eğitim yazısı

2021-2022 Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları konulu resmi yazıda, okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi istendi. 81 ile gönderilen yazıda, okul ve kurum binalarının girişlerinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm çalışanların maske ihtiyaçlarını gidermek için dizayn edilmiş, içinde günlük maskelerin bulundurulması, her öğrencinin ve okul çalışanlarının ihtiyaç halinde maskesini alıp değiştirebileceği, kirli ve temiz maskenin ayrı ayrı konulacağı kumbara, bölme veya kutuların hazırlanarak hizmete sunulması istendi.