Felakette can kaybı yükseldi! ACIMIZ BÜYÜK... SEL YIKTI GEÇTİ

Acımız büyük! Artık her gün yeni bir afetle uyanır olduk. Şimdilerde birçok il yağmur, sel, fırtına, dolu ve hortumla mücadele ediyor. İki gündür etkili olan şiddetli yağmurlar nedeniyle birçok il sele teslim olurken, selin yıkıp geçtiği il ve ilçelerde can kaybı da yükseldi. Özellikle selin etkili olduğu Sinop, Kastamonu ve Bartın’ın ilçeleri altüst oldu. Selin durduğu yerlerde arama kurtarma ve ıslah çalışmaları ise aralıksız sürerken 27 kişi hayatını kaybetti.

Ekleme: 14.08.2021 07:00:21 / Güncelleme: 15.08.2021 08:48:13 / manşetler
Destek için 

AFAD YAŞANAN SELLERLE İLGİLİ SON DURUMU PAYLAŞTI

Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop'un Ayancık ilçesinin selden etkilendiği belirtilen açıklamada, afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına başladığı ifade edildi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI

Bartın’ın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 323 afetzede güvenli bölgelere tahliye edilirken, Kastamonu’da da toplamda 925 kişi tahliye edildi. Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinde ise 472 afetzede tahliye edildi.

ACİL YARDIM ÖDENEĞİ

AFAD tarafından; Kastamonu’ya 5 Milyon TL, Sinop’a 3 Milyon TL ve Bartın’a 2 Milyon TL acil yardım ödeneği gönderilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ise Kastamonu’ya 5 Milyon, Sinop’a 3 milyon ve Bartın’a 2 milyon ödenek gönderildi. Toplamda 20 milyon nakdi ödenek gönderildi.

BOZKURT İLÇESİNDE FELAKETİN NEDENİ?

Sel felaketinden en çok etkilenen yerlerin başında ise Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi geldi. Ezine Çayı yatağına kurulan ilçe merkezi, adeta sular altında kaldı. Yoğun yağış önüne neyi katıysa yıktı, geçti. Birçok ev sel sularına dayamayarak çöktü. Arabalar kâğıt gibi sel sularında sürüklendi. Sel felaketinin en belirgin sebeplerinden bir tanesi ise Bozkurt ilçe merkezinin dere yatağına kurulduğu ortaya çıktı.

Kamuoyu dere yataklarının imara açılmaması için daha fazla hassasiyet gösterilmesini bekliyor.

İlgili Haberler