Arbor Ahşap Kepenk

İlandır...

Ekleme: 13.08.2021 17:59:09 / Güncelleme: 13.08.2021 17:59:39 / Tanıtım
Destek için 

Bir konutta, ısı yalıtımı oldukça önemlidir. Kullanılan pencereler, ısı kaybına sebep olabilmektedir. Bu sebeple pencerelerin yalıtımı oldukça önemlidir. Çünkü bu ekonomik açıdan da oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre bir binanın ısı kaybının %15’i pencereler yoluyla gerçekleşmektedir. Özellikle ekonomik olarak gelişmiş ülkelerde kapı ve pencerelerde masif ahşap kullanımı, üretim teknolojinin gelişmesiyle birlikte %50 oranındadır. Üstelik sağlıklı olması sebebiyle de oldukça yaygın olarak tercih edilmektedir.

Ekonomik olmasının yanı sıra uzun kullanım ömrü de dikkat çekmektedir. Ahşap pencereler ortalama olarak 80 ila 100 yıldır. Bu sebeple uzun vadeli, sağlıklı ve ekonomik bir yatırım yapmış olursunuz. Arbor Ahşap pencereler ile alakalı toplumda bir ön yargı olduğunu da söylemek gerekir. Arbor Ahşap pencereler sık sık bakım gerektirmez. Dış kısmını sürekli boyamak gibi bir zorunluluğunuz da yoktur.

Öte yandan Arbor olarak giyotin pencere üretimi konusunda yılların deneyimini ortaya koyuyoruz. Yılların getirdiği deneyim ve uzmanlık ile iç ve dış mekanlara özel olarak giyotin pencere üretimleri yapıyoruz. Hayalinizdeki projeyi hayata geçirebilmek için sizinle iş birliği yapıyoruz.

Bunun yanı sıra, giyotin pencere üretimi sırasında dikkat ettiğimiz bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlar yalnızca giyotin pencere üretimi esnasında değil, firmamızın genel prensipleridir.

Giyotin pencerelerde Arbor’u tercih ederseniz, yalnızca bir satın alma değil, başından sonuna kadar tüm isteklerinizi en doğru şekilde anlamak için uğraşan bir ekip ile bir deneyim satın alacaksınız ve yıllarca kullanacağız bir ürün ile bu deneyimi de taçlandıracaksınız.

Giyotin pencere, yukarıya kaldırarak açabileceğiniz ve aşağıya kaydırarak kapatabileceğiniz bir penceredir. Fransız Devrimi’nin önemli simgelerinden olan giyotinden ismini almaktadır. Düşey sürme pencere tiplerine giyotin pencere adı verilmektedir. Oldukça modern ve klasik aksesuarlar olarak bilinir. Aynı zamanda güvenliği ile de ön plana çıkmaktadır.

Tarihi yapılarda oldukça sık kullanılır. Aynı zamanda mimari tarz olarak yeni binalarda da kullanılmaktadır. Türkiye’de olduğu kadar, Avrupa’nın birçok ülkesinde de kullanılan giyotin pencereler, şıklığı ile de ön plana çıkmaktadır.

18 ve 19. yüzyıllarda inşa edilmiş binalarda sıklıkla kullanılan giyotin pencereler, özellikle tarih ile iç içe olan bir şehirde yaşanıyorsa şehrin peyzajı ile de uyumlu olmaktadır. Üstelik içinde barınan insanların da ilgisini çekmekte ve görsel olarak da insanların beğenisini toplamaktadır.

ARBOR, insani değerlere önem verdiği gibi tarihin parçası olan yapılara da çok önem vermektedir. Bu yapıların aslına uygun olarak dizayn edilebilmesi için ahşap kepenk üretmektedir.

Ahşap kepenklerde kimi zaman temizlik konusunda problem yaşanabilmektedir. Fakat Arbor ahşap kepenklerinde bu problem yoktur. Çünkü hareketli kanatı vasistas konumunda açarsanız rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu her ahşap kepenkde bulunmamaktadır. Bu sebeple avantajlıdır. Sağlıklı bir havalandırma sağlamaktadır. Ayrıca pencere önünde oturanlar da rüzgârdan etkilenmez. Bu da iç mekânda daha sağlıklı bir hava sirkülasyonu sağlar.

Ahşap kepenkler, birçok açıdan avantajlı ve tercih edilen pencere türleri olmaktadır. Kalitenin ve deneyimin getirdiği tutku ile Arbor, ahşap kepenklerin üretimine devam etmektedir.