Van'da istihdamın arttırılması için toplantı düzenlendi

Van'da istihdamın arttırılmasına yönelik düzenlenen toplantıda İŞKUR ve bölgede bulunan iş insanlarının istihdama katkı sağlayabilecekleri vurgulandı.

Ekleme: 11.08.2021 21:30:17 / Güncelleme: 11.08.2021 21:30:48 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Başkanlığında düzenlenen toplantıya İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, ilçe belediye başkanları, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İstihdam için yapılması gerekenlerin konuşulmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, "İş insanlarımızı dinlemek, bölgedeki sorunları yerinde tespit etmek için Van’a gelen İş-Kur Genel Müdürüne teşekkür ediyorum. İş-Kur’un üretimi destekleyecek istihdamı yaratan bir kurum olması gerektiğine inanıyorum. Bundan dolayı İş-Kur’un çok önemli bir misyonu var. Öte yandan ilimizde tek bir kişiye istihdam sağlayacak kim olursa olsun, başımızın tacıdır ve bizim için önemlidir. Biz bu tür istihdam sağlayan iş insanlarımızın yanındayız. İlimize yatırım yapmak isteyen iş insanlarına kalkınma ajansları, KOSGEB gibi kuruluşlar teşvikler vermekte." Dedi.

İstihdam için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk ise, "Biz illeri geziyoruz. Valilerimiz, iş insanlarımız, belediye başkanları, sanayicilerimizle bir araya geliyoruz. Tüm derdimiz bir nebze olsun istidama katkı sunmak. Van’da çağrı merkezi, tekstil alanında güzel gelişmeler var. Devletimiz bu konuda her türlü imkânı sağlıyor. Bu toplantıda da sizden gelen talepleri değerlendireceğiz." diye konuştu.

Toplantı, iş insanlarının talepleri ve istihdamın geliştirilmesi için yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler