Pitbull cinsi köpekle önce darp sonra gasp ettiler

Gaziantep’te bir kişiyi pitbull cinsi köpekle darp ettikten sonra üzerindeki eşyaları gasp eden ve gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ekleme: 11.08.2021 10:35:10 / Güncelleme: 11.08.2021 10:39:56 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Olay, Şehitkamil ilçesinin Mücahitler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, B.P. yolda yürürken yanına plakası öğrenilemeyen ve içinde 5 kişinin bulunduğu bir araç yaklaştı. Araçtan inen 5 kişi B.P’yi yanlarındaki pitbull cinsi köpekle tehdit edip üzerindeki eşyaları gasp etmek istedi.

B.P’nin eşyalarını vermemesi üzerine 5 kişi B.P’ye pitbull cinsi köpekle saldırdılar. Şüpheliler, B.P’yi darp edip eşyalarını gasp ettikten sonra kaçtılar. B.P. saldırı sonucu yaralandı.

Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan B.P. bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından polis tarafından başlatılan soruşturma ve çalışma kapsamında bölgedeki güvenlik ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) kamerası kayıtları incelendi. Kayıtlardan kimlikleri tespit edilen şüpheliler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra M.Ö, M.Y, Ö.Ü, M.Ö ve Ö.S. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.Ö, M.Y ve Ö.Ü tutuklanırken M.Ö ve Ö.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise bir internet haber sitesinde yer alan “Bu şehir hiç bu kadar güvensiz olmadı” şeklindeki haber üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Bir vatandaşımızın darp edildiği yönünde 09.08.2021 günü saat 02.18 ve 02.19’da haber merkezimize ulaşan 3 ayrı ihbar üzerine Şehitkamil ilçemiz Mücahitler Mahallesi’nde meydana geldiği bilgisi alınan olaya müdahale amacıyla ekip sevk edilmiştir. Saat 02.25'te anılan noktaya intikal ettiği KGYS kameralarıyla da anlaşılan ekibimiz tarafından yapılan araştırmada, müşteki B.P. isimli vatandaşımızın yine KGYS kamera kayıtlarımıza saat 02.17 itibariyle giren bir araçtan inen şahıslar tarafından gerçekleştirilen saldırı nedeniyle yerde yattığı görülmüş ve çağırılan ambulans marifetiyle sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yapılan çalışma sonucunda da olaya karıştığı tespit edilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak 10.08.2021 tarihinde mahkemeye sevk edilen M.Ö, M.Y, Ö.Ü, M.Ö ve Ö.S isimli şüphelilerden M.Ö, M.Y ve Ö.Ü tutuklanmış, M.Ö ve Ö.S isimli şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” denildi. (İLKHA)