Tek Suçları Filistinli olmak.. SİYONİSTÇE KARAR!

Emperyalist ve siyonist güçler ile işbirliği içinde hareket eden Suud hanedanı ve mahkemelerinden yine siyonistçe bir karar çıktı. Suud hanedanının, aralarında HAMAS yetkilisi Hudari'nin de bulunduğu 69 Filistinli hakkında almış olduğu hapis kararına karşılık gazetemize konuşan HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri “Asıl terörist siyonist işgal rejimi iken ve Filistin adına çalışmak da en büyük şeref iken Suud’un Filistin adına yürütülen çalışma ve faaliyetleri terör diye isimlendirmesi çok feci bir durumdur. Bu durum başta Filistin halkı olmak üzere tüm İslam alemini derinden yaralamıştır.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Ekleme: 10.08.2021 07:44:34 / Güncelleme: 10.08.2021 08:10:49 / manşetler
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Haremeyni şerife ev sahipliği yapan Suud hanedanı, mübarek toprakların halkı olan mazlum Filistin halkına yönelik aldığı karar ile yine siyonist işgal rejiminin yüzünü güldürdü. Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, aralarında yaklaşık 3 yıl önce herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan HAMAS yetkilisi Muhammed El Hudari’nin de bulunduğu 69 Filistinliye 22 seneden başlayan hapis cezaları verdi.

Konuyla ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri ve HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin alınan karara tepki gösterdi.

“ASIL TERÖRİST SİYONİST İŞGAL REJİMİDİR VE FİLİSTİN ADINA ÇALIŞMAK DA BİR ŞEREFTİR”

HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri gazetemiz Doğruhaber’e vermiş olduğu özel röportajda Suudi hanedanının onlarca Filistinli hakkında almış olduğu kararı değerlendirdi. Zuhri konuşmasında “Suudi Mahkemesinin onlarca Filistinli hakkında Gazze’deki muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyetleri terör faaliyetleri diye göstererek bu gerekçe ile vermiş olduğu bu karar çok acı verici bir karar” ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin Terörist olarak kabul edilmesine tepki gösteren Zuhri “Asıl terörist siyonist işgal rejimidir ve Filistin adına çalışmak da bir şereftir. Ancak Suud’un Filistin adına yürütülen çalışma ve faaliyetleri terör diye isimlendirmesi çok feci bir durumdur. Bu durum da Başta Filistin halkı olmak üzere tüm İslam alemini derinden yaralamıştır” diyerek tepkisini ortaya koydu.

ALINAN KARAR SİYASİ BİR KARAR

Suudi Arabistan’ın bu durum ve pozisyonda olmasından kesinlikle memnun olmadıklarını belirten HAMAS sözcüsü Zuhri “Suudi melikinin verdiği bu karardan bir an önce dönmesi ve tutuklu olan tüm Filistinlileri serbest bırakmasını talep ediyoruz” dedi.

Zuhri konuşmasının devamında “Filistinliler hakkında alınan bu kararın arkasındaki sebebin siyasi bir sebep olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ancak şunu da ifade etmek isterim ki alınan bu karar Filistin’den çok Suudi Arabistan’a zarar verecektir” ifadelerine yer verdi. 

“HAMAS OLARAK TÜM İSLAM ÜLKELERİ İLE İLİŞKİLERİMİZİ SIKI TUTMAYA ÇALIŞMAKTAYIZ”

Tüm yaşananlara rağmen HAMAS olarak tüm İslam ülkeleri ile ilişkilerini sıkı tutmaya çalıştıklarını belirten Zuhri “Bizlerin hiçbir İslam ülkesi ile sorunlarımız bulunmamakta ve tüm bu yaşananlara rağmen hala ilişkilerimizi güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bu kararı neden aldığı ve bu kararda neden bu kadar ısrarcı olduğu sorusu kendilerine yöneltilmelidir. Bizler ise alınan bu karara karşıyız ve geri alınmasını talep ediyoruz. Ancak yaşanan bu olumsuzlukları Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi kesme için gerekçe saymayız” diyerek net tavırlarını ortaya koydu.

BU KARAR NE HUKUKİ NE ADİL NE DE VİCDANİDİR!

Gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Suudi Arabistan’ın aralarında HAMAS yetkilisi Muhammed el-Hudari'nin  (83) de olduğu ve 3 yıldır hapiste olan Filistinli ve Ürdünlülere yönelik aldığı ağır hapis cezalarının tam bir skandal olduğunu ifade etti. Eşin konuşmasının devamında “Bu karar ne hukuki ne adil ne de vicdanidir. Suudi halkına ve yönetimine zarar vermemiş, aksine Müslüman ve Arapların izzet ve onuru, işgal altındaki Filistin ve Kudüs’ün kurtarılması için çalışan bu şahsiyetlere ceza değil mükâfat verilmeli idi.” Diyerek karara tepki gösterdi. 

TAMAMEN SİYONİSTLERİN HESABINA VERİLMİŞ BİR KARAR

Bu kararın kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyleyen HÜDA Par Başkan Yardımcısı Eşin “Suudi’de siyonist ajanların ellerini kollarını sallayarak gezmeleri ve şeflerinin kırmızı halılarla karşılanmasına karşılık bu izzetli insanların hastanelerden alınarak tutuklanmaları ve ağır hapis cezalarıyla cezalandırılmaları gayretullaha dokunacaktır” ifadelerini kullandı.  Karara tepki gösteren Eşin “Bu, tamamen siyonistlerin hesabına verilmiş bir karardır. Suudi yönetiminin Kudüs davasına ihanetinin son derekesidir. Bu şahsiyetleri siyonist rejim yargılasa bu kadar ağır cezalar vermezdi” dedi.

BU KARAR SUUDİ KRALLIĞININ ALNINA SÜRÜLMÜŞ KARA BİR LEKEDİR

Bu kararı kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Eşin, “Kendini ‘Hadimü’l Harameyn’ olarak sıfatlandıran Suudi Krallığının alnına sürülmüş kara bir lekedir. Bunu zemzem suyu ile defalarca yıkasalar da bu leke kıyamete dek alınlarından silinmeyecektir” diyerek ne kadar yanlış bir pozisyonda olduklarını bir kez daha hatırlattı. Eşin konuşmasının devamında “Kudüs’ün işgalden kurtarılması için İslami İşbirliği Teşkilatı’nı kuran, ABD ve Batı dünyasına petrol ambargosu uygulayan ve tehditlere aldırmayan Kral Faysal’a (Allah rahmet eylesin) da ihanettir” dedi.

Eşin konuşmasının sonunda “İslam ülkeleri, Uluslararası kurum ve kuruluşları, Suudi’nin bu kararından vazgeçmesi için baskı yapmaya ve Suudi yönetiminin ‘Hadimül Harameyn’ sıfatına uygun davranmaya, ataları Kral Faysal’ın izzetli yolunu takip etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

SUUDİ’NİN ALDIĞI SİYONİST YANLISI KARAR

Suudi'de 3 yıldır tutuklu bulunan ve aralarında HAMAS temsilcisi Muhammed El Hudarî'nin de olduğu 69 kişiye 22 seneden başlayan hapis cezaları verildi.

Mahkeme, 3 yıl önce gözaltına alınan ve aralarında İslami Direniş Hareketi (HAMAS) temsilcisi 80 yaşındaki Dr. Muhammed el-Hudarî’nin de olduğu 69 Filistinli hakkındaki nihai kararını dünkü duruşmada açıkladı.

Suudi Arabistan mahkemesi, Filistin direnişine destek oldukları gerekçesiyle yargılanan 69 Filistinli ve Ürdünlü ile 10 Suudi Arabistan vatandaşını 20 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'TAN RESMİ TEPKİ

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan mahkemesinden Filistin ve Ürdünlü tutuklular hakkında çıkan hapis kararlarına tepki gösterilerek, "Haksız yere verilen sert kararları kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu kişilerin kendilerine isnat edilen suçları işlemediği kaydedilen açıklamada, tutukluların yalnızca davalarına ve halklarına destek oldukları, Suudi Arabistan krallığı ya da halkına karşı herhangi bir hakaret ya da kötülemenin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Aynı davadan yargılanan bazı tutuklular hakkında çıkan beraat kararı ise memnuniyetle karşılandı.

Öte yandan İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada da Suudi Arabistan mahkemesi tarafından Filistinli ve Ürdünlü tutuklular hakkında verilen hapis cezalarına tepki gösterilerek bunların "zalimce kararlar" olduğu belirtildi.

Açıklamada, bu kararların, Arap ülkelerinin İslam dini ve Mescid-i Aksa'yı savunma konusundaki değerleriyle uyuşmadığı kaydedildi.

Başta Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye olmak üzere diğer yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda, söz konusu Filistinlilerin, "HAMAS Hareketiyle ilişkilerinden dolayı ve israile karşı Filistin halkının meşru mücadelesini destekledikleri" gerekçesiyle gözaltına alındıklarını belirtmişti.

İlgili Haberler