FETÖ ağzıyla habercilik geride kalmadı mı?

TRT Haber, 7 ağustosta evine gece vakti operasyon yapılan bir Hizbullah mensubunun yakalanma haberini FETÖ’nün oluşturduğu kirli hafıza ile servis etti.

Ekleme: 09.08.2021 17:20:12 / Güncelleme: 09.08.2021 17:21:28 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

FETÖ, yıllarca ‘cemaat’ görüntüsüyle CIA için çalışarak devletin her kademesine sızma girişimlerinde bulundu. 17-25 Aralık’ta yargı mensuplarıyla 15 Temmuz’da ise askeriye içine sızdırdıkları örgüt mensuplarıyla seçilmiş hükümete darbe yapmak istedi. FETÖ, yıllarca kendisine muhalif olan yapılarla ilgili iftiralar dolu belgeler ile kirli bir hafıza oluşturmuştu. TRT Haber ise bir Hizbullah mensubunun yakalanma haberini FETÖ’nün oluşturduğu dil üzerinden servis etti.

BU HABER DİLİ KİME HİZMET EDİYOR?

2021 yılında örgüt üyesi olmak suçundan cezası kesinleşen Zafer Dedeoğlu’nun tutuklanma haberini ‘son dakika’ olarak veren TRT Haber, başlık olarak ise ‘gri listeye bir çizik’ ifadesini kullandı.  Haberi canlı yayında anons geçen muhabir Büşra Çelik ise gerçeklikten uzak bir dille ve de telaşlı bir anlatımla Zafer Dedeoğlu’nun çatışma bölgesinden yurt içine kaçak yollarla geldiği iddiasında bulunuyor. Çelik, haberin devamında, Dedeoğlu’nun hücresinde yakalandığını söylüyor.  Ancak 2011 yılında cezası kesinleşen Dedeoğlu’nun ne çatışma bölgesine gittiği vardı ne de hücre evinde yakalandığı... TRT Haber muhabirinin iddia ettiğinin aksine; Zafer Dedeoğlu, Avcılar’da ikamet ettiği evinde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

FETÖ, İSLAMİ CEMAATLERİ HEDEF ALIYORDU

FETÖ, devlet içerisinde güçlü olduğu dönemde emniyet ve yargı kanadını kullanarak sahte deliler, iftiralar ve düzmece dosyalarla İslami cemaatleri ve kendisine muhalif olan yapıları açıkça hedef alıyordu. Tahşiye, Elazığ İhya Der ve Adıyaman Vahdet Der gibi kumpaslarda olduğu gibi sahte delillerle mütedeyyin camiaları hedef alıyordu. Ancak 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan bilgiler ışığında yapılan yeniden yargılamalar neticesinde bahsi geçen dosyalardaki kişi ve kurumların suçsuz olduğu ispatlandı.

TRT HABER NEYİ AMAÇLIYOR?

90’lı yıllarda da benzer şekilde FETÖ ve devlet içerisinde gizlenmiş diğer yapıların iftiralarıyla birçok kişi ve kurum suçsuz yere mahkum edildi. Günümüzde bunun birçok örneği ortadayken TRT Haber’in operasyonel bir haber dili ile Hizbullah mensubu birinin tutuklanmasını haberleştirmesi hangi amaca hizmet ediyor? FETÖ’nün oluşturduğu kirli hafızanın ve dilinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terk edilmesi gerekmez miydi?

TRT’NİN HABER DİLİNE TEPKİ!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, TRT Haber’in kullandığı operasyonel dile tepki göstererek, “Şahsı tanımam, ancak geçmişte kimi karanlık güçler ve FETÖ gibi örgütlere müzahir yargının insanları kırmızı, mavi, yeşil, turuncu, gri diye kategorize ederek binlerce vatandaşımızı mağdur ettiğini biliyorum... TRT bir haber kanalı gibi davranmamıştır...” ifadelerini kullandı.