İHH, yangın bölgelerindeki ihtiyaç tespit çalışmalarını sürdürecek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimleri, yangın bölgelerindeki söndürme çalışmalarının ardından ihtiyaç tespit çalışmalarına devam edecek.

Ekleme: 09.08.2021 11:13:41 / Güncelleme: 09.08.2021 11:13:41 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için 

İSTANBUL

Vakıftan yapılan açıklamaya göre İHH Afet Yönetim Birimleri, yurt içinde 28 Temmuz'da başlayan eş zamanlı orman yangınların ilk günden itibaren müdahale etmek için harekete geçti.

 

İHH; Antalya, Muğla, Aydın, Denizli, Adana, Isparta, Kayseri, Hatay, Uşak ve Karabük'te devam eden orman yangınları için yurdun dört bir yanındaki arama kurtarma ekiplerine çağrı yaptı ve ekiplerin kendilerine en yakın lokasyona ulaşmalarını sağladı. Vakıf, toplamda 430 kişiden oluşan 37 farklı ekibiyle faaliyetlerini sürdürdü. AFAD koordinasyonunda İHH, müdahaleye; 350 tahliye ve söndürme görevlisi, 30 koordinasyon görevlisi, 50 aşevi gönüllüsü, 98 görevli araç ve 1 aşevi ile dahil olarak yangın bölgelerinde çalışma gerçekleştirdi. Ekipler, temelde; söndürme, soğutma, tahliye ve sıcak yemek çalışması yaptı. Ayrıca ekipler, devam eden afeti de havadan görüntüledi. İHH Yurt İçi Yardım Birimi'nin afet bölgelerindeki ihtiyaç tespit çalışmaları ise devam edecek.

Afetzedeler için yardım kampanyası

Öte yandan İHH, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yardım kampanyası başlattı. "Bu Ateşi Hep Birlikte Söndürelim" sloganıyla başlatılan kampanya ile afetzedelerin zor zamanlarında yanlarında olunması hedefleniyor.

Hayırseverler, "ACIL" yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL, daha fazla katkıda bulunmak isteyenler ise İHH'nın internet sitesinden online olarak ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklamaya "YANGIN" yazarak afetzedelere destek olabiliyor. (AA)

Etiketler: