İşgalci Yahudilerden Filistinli çiftçilere saldırı

Batı Şeria'da tarlalarına ulaşmaya çalışan Filistinli çiftçiler, sivil işgalci Yahudilerin saldırısına uğradı. Bir süredir bölgeyi işgal eden Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere silahla saldırdı.

Ekleme: 07.08.2021 15:11:23 / Güncelleme: 07.08.2021 15:12:40 / Dünya
Destek için 

Siyonist Sivil İşgalci Yahudiler, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine bağlı Kefer Rai bölgesinde tarlalarına ulaşmaya çalışan bir grup Filistinliye saldırıda bulundu.

Kefe Rai bölgesinde 100 dönümlük tepeyi, “sahipsiz kamu arazisi” olduğu gerekçesiyle 19 Temmuz'dan itibaren işgal eden Yahudi işgalciler, bu arazilerin sahibi olan Filistinlilerin bölgeye ulaşmasını engellemek için onlara ateş açtı ve arabalarına hasar verdi.

Filistinliler, şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Sivil Yahudi işgalcinin, işgal rejimi askerinin silahıyla Filistinlilere ateş ettiği ortaya çıktı
Tepeye yerleşen işgalci Yahudiler, geçtiğimiz günlerde bölgenin etrafına çitten duvar çekmişti ve oraya yakındaki Dutan Yahudi yerleşiminden bazı eşyaları getirmişti.

Eski Kudüs Havalimanı işgal rejiminin hedefinde

Filistin'deki Yerleşime Direniş ve Toprakları Koruma Bürosu, bu hafta yayınladığı raporda Yahudilerin işgal faaliyetleriyle ilgili önemli bir gelişme daha aktardı.

Büroya göre işgal rejimi, eski Kudüs Uluslararası Havalimanı'nı (Kalendya Havalimanı) bir sanayi bölgesine dönüştürme kararından sonra, bölgede geniş çaplı inşaat faaliyetleri başlattı. Uluslararası toplumun kınamalarına rağmen işgal rejimi bölgede ayrıca bir Yahudi yerleşimi inşa ediyor.

1967 yılındaki Batı Şeria'ya yönelik işgal hamlesi sırasında Kalendya Havalimanı'nı ele geçiren işgal rejimi, 1981 yılında çıkardığı 'Kudüs Yasası' ile limanı Kudüs kentine ilhak etmişti. Ancak işgal rejimi 2000 yılında Kudüs ile Ramallah kenti arasında yer alan bu havalimanını kapattı.