İstanbul'da 40 ruhsatsız geri dönüşüm tesisine baskın: 241 kişi hakkında işlem başlatıldı

​İstanbul Bahçelievler ilçesinde faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisleriyle ilgili valilik, kaymakamlık ve belediyeye ulaşan şikayetler üzerine başlatılan inceleme sonrasında ruhsatsız olduğu tespit edilen 40 geri dönüşüm tesisine baskın düzenlendi.

Ekleme: 07.08.2021 12:55:06 / Güncelleme: 07.08.2021 12:55:06 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyona polis, zabıta, il jandarma ve il göç idaresi ekipleri katıldı. Operasyon sonucunda 40 geri dönüşüm tesisinde 196'sı yabancı uyruklu, 45'i Türkiye vatandaşı olmak üzere 241 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Baskında ayrıca 572 çek çek arabasına el konulurken, yapılan aramalarda 2 adet kurusıkı, bir adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 54 adet fişek, 2 adet muşta ele geçirildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bahçelievler ilçemizde ruhsatsız olarak çalışan, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyebilecek yerler için Valiliğimize, Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza yoğun şikâyetler ulaşmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde ilçemizin Cumhuriyet, Soğanlı, Hürriyet, Kocasinan Merkez, Şirinevler, Yenibosna Merkez, Çobançeşme, Fevzi Çakmak ve Zafer Mahallelerinde 40 adet ruhsatsız geri dönüşüm ve hurda atık toplama alanı tespit edilmiştir. Atık toplama faaliyetinde çoğunlukla düzensiz göç kapsamındaki yabancıların, sağlıksız ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırıldıkları anlaşılmıştır." denildi.

Söz konusu olumsuzlukların giderilmesi, vatandaşların şikâyet ve taleplerinin karşılanması amacıyla valilik koordinasyonunda operasyon başlatıldığı belirtilen açklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Operasyona 158 araç, 426 belediye personel ile 900 polis ve jandarma katıldı"

"Valiliğimiz koordinasyonunda; Bahçelievler Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Bahçelievler Belediye Başkanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerince bugün eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonlarda 241 şahıs hakkında işlem yapılmış, (196 yabancı uyruklu, 45’i Türk vatandaşı) 572 çek çek arabası alınmış olup, yabancı uyruklu şahıslar Tuzla Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilmiştir. Yapılan aramalarda (2) adet kurusıkı tabanca ve şarjör, (1) adet ruhsatsız tabanca ve (3) adet şarjör, (54) adet fişek, (2) adet muşta ele geçirilmiştir. Gerçekleştirilen uygulamada; Bahçelievler Belediyesine ait 158 araç ve 426 personel ile 900 polis ve jandarma görevlendirilmiştir. Bu uygulamada görev yapan Valilik, Kaymakamlık, Jandarma, Polis, Belediye, Göç İdaresi ve sağlık personelimize gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bahçelievler ilçemizin sakinlerine gösterdikleri duyarlılıklar nedeniyle teşekkür ediyor; hurda atık malzeme toplayan düzensiz göçmen veya geçici koruma kapsamındaki şahısları zabıta ve polis ihbar hatlarına bildirmelerini bekliyoruz. Şehrimizde insan ve çevre sağlığına zarar veren hurda atık toplama alanlarının tekrar oluşmaması için, daha temiz bir çevre, huzur ve güvenliğimiz için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz." (İLKHA)