Batman uçak sefer sayılarının artırılması talep ediliyor

Batman’da uçak seferlerinin azlığından dolayı bilet fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, uçak seferlerinin artırılmasını istiyor.

Ekleme: 07.08.2021 12:09:55 / Güncelleme: 07.08.2021 12:24:06 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman'da uçak seferlerinin azlığı, bilet fiyatlarına olumsuz yönde yansıyor. Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı bilet fiyatlarının fahiş oranda arttığına dikkat çeken sektör temsilcileri, yaşanan bu duruma karşı yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.

 

Hava yolu şirketlerinin uzun süredir yurt içi sefer sayılarını azaltmasından dolayı halkın ucuz bilet bulmakta güçlük çektiğini ifade eden sektör temsilcileri, yeterli sayıda uçuş yapılmamasından yakındı.

Seyahat acentesi yetkililerinden Faysal Altunç, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, uçak bilet fiyatlarının yaklaşık bin liraya kadar çıktığını söyledi.

“Müşterileri başka havaalanından İstanbul, Ankara veya İzmir’e gönderiyoruz”

Bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Altunç, “Özellikle Batman bu konuda çok mağdur edilmektedir. Şu an Batman’da yeterli uçuşlar yapılmadığından bilet fiyatları çok yüksek. Uçak ile yolculuğa talep çok ama arz azdır. Bize gelen müşterilerimizi komşu illerden İstanbul, Ankara veya İzmir’e göndermeye çalışıyoruz. Yaz sezonunda her gün Batman’dan İzmir’e en az bir sefer uçuş olması gerekirken şu anda haftada iki sefer yapılıyor. Maalesef millet Batman’dan İzmir’e gitmek için Diyarbakır Havaalanına gitmek zorunda kalıyor.” dedi.

“Siyasi ve idareciler soruna çözüm bulmalı”

Batman’dan Ankara veya İstanbul’a gitmek isteyenlerin en az 5 gün önce bilet rezerve etmesi gerektiğini belirten Altunç, şöyle devam etti:

“Şu anda 520 liranın altında uçak bileti bulunmamaktadır. Uçuş aktarmaya gittiği zaman ise bir biletin fiyatı 900 ile bin 100 lirayı bulmaktadır. Kıbrıs’a eğitim, sağlık ve turistik için giden vatandaşlarımız var. Batman-İstanbul aktarmalı bir kişinin gidiş bileti en az 2 bin lirayı bulabiliyor. Çözüm uçak sefer sayılarının talebi karşılayacak şekilde artırılması ve ek seferlerin düzenlemesi ile olur. Sorunun çözümü için Batmanlı bütün siyasilerin ve il yöneticilerinin gerekli ek seferlerin başlaması için ellerinden gelen çabayı sarf etmelidirler.”

“Uçak sefer sayıları artırılmalı”

Yoğun talep nedeniyle uygun fiyata bilet bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden bir diğer acente yetkilisi Ahmet Koyun, “Talebin artmasıyla birlikte uçak bilet temininde çok sıkıntı yaşıyoruz. Çoğu zaman 4 güne kadar bilet bulunmuyor. Fiyatlar yüksek olmasına rağmen halk bilet bulamıyor. Özel uçak firmalarının yurt içindeki uçuşlarının çoğunu daha fazla kazanmak için yurt dışına aktarması Batman seferlerindeki uçuş sayısının azalmasına neden oldu. Örnek olarak İzmir ve Ankara seferlerimizin azalmasına ve Antalya seferlerimizin açılmamasına sebep oldu. Bu da hem işlerimizi hem de halkın taleplerini etkiledi.” diye konuştu.

Uçak sefer sayılarının artırılması gerektiğini vurgulayan Koyun, “Yurt içi uçuş bilet fiyatları 550 lira civarında. Aktarmalılar da ise sınır yok, bin 200 ile bin 500 civarlarına kadar yükselebiliyor. Halkın uçak bilet taleplerini karşılayabilmemiz için uçuş sayısında artırmaya gidilmeleridir. Sayı yükseltilirse bir nebze de olsa halkın talebini karşılayabileceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar