Yüksek İzolasyonlu ve Enerji Tasarruflu Prefabrik Ev de Tek

İlandır...

Ekleme: 06.08.2021 17:19:05 / Güncelleme: 06.08.2021 17:19:23 / Tanıtım
Destek için 

Son günlerde popülerleşen prefabrik evler dayanıklılığı, uygun maliyetli olması, taşınabilir özelliği ve enerji tasarrufu sağlaması gibi avantajlarıyla öne çıkan yapı modelleri arasında yer alıyor. 7.5 şiddetine kadar oluşan depremlere dayanıklılık gösteren bu yapılar yağmur ve rüzgâra karşı da dimdik ayakta duruyor. İnşaat alanında gelişen teknolojilerle üretimine başlanan güvenli evler olarak nitelendirebileceğimiz prefabrik ev modelleri, esnek yapıları sayesinde her türlü doğal afete karşı güvenli bir yaşam sunuyor. Saatte 90 km hızla esen rüzgâra bile yenilmeyen prefabrik evler, teknolojinin de ilerlemesiyle bahçeli, çift katlı veya dubleks şekilde yapılabiliyor.

Fabrika ortamında modüler olarak üretilen prefabrik evler, üretim sonrasında montaj yapılacak olan adrese gönderilir. Burada kurulumu yapılan ev kullanıma hazır hale gelir. Kurulumunun kolay olması da tercih sebeplerinden biridir. Enerji verimliliği sağlayan, çevre dostu ve tüm mevsimlerde kullanılabilen bu avantajlı yapılar için çatı katı da tasarlanabiliyor. Özellikle son yıllarda dış cephe yapılarında kullanılan ahşap malzeme sayesinde doğal ve güzel bir görünüm yakalanabiliyor. Karmod firmasının son sistem teknolojiyle ürettiği prefabrik evlere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

İnşaat standartlarına uygun olarak kurulan evler, taşınma durumunda kolayca demonte de edilebiliyor. Prefabrik yapı fiyatları ise birçok faktörden etkileniyor. Bunların başında tabi ki evin büyüklüğü geliyor. 30 metrekareden başlayan ve 250 metrekareye kadar çıkan prefabrik ev boyutları, tek kişiden büyük bir aileye kadar herkese uygun şekilde üretilebiliyor.

Prefabrik ev üreticisinin fiyat politikası da bu yapıların fiyatlarına etki eder. Ortalama fiyatlara bakıldığında 2+1 prefabrik tek katlı bir evin fiyatı 60 bin TL’den başlar. Standart şekilde seri imalatı yapılan 100 metrekare evin fiyatı ise 110 bin TL civarındadır. Evde kullanılan malzeme ve evin diğer özelliklerine göre bu fiyat farklılık gösterebiliyor.

Metrekare olarak aynı büyüklükte olan evlerin fiyatlarını farklı kılan en önemli şey ise evin iç ve dış özellikleri oluyor. Kullanılan malzemenin yanında evin tek veya çift katlı olması, verandasının olup olmadığı gibi özellikler fiyatı en çok etkileyen unsurlardır. Aynı zamanda prefabrik ev üretiminde ithal bir malzeme kullanılmışsa bu da fiyatı arttıracaktır.

Müşterilerin özel talebine göre de tasarlanan prefabrik yapılar, seri üretimi olmayan butik kişiye özel tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Bu özel yapımların fiyatları biraz daha yüksek olsa da standart betonarme evlerle kıyaslandığında oldukça uygun maliyetli olduğunu söyleyebiliriz.

Prefabrik Evler Neden Ucuz?

Prefabrik evler ucuzluğuyla dikkat çekiyor. Tüketiciler, bu evlerin dayanıksız veya ısı yalıtımsız olduğu konusunda endişe duyarken uzmanlardan açıklama geldi. Kafaları karıştıran prefabrik ev fiyatlarının fabrika ortamında üretilmiş olmaları sayesinde ucuz olduğu belirtiliyor. Üretimi yapılan ve montajı gerçekleştirilen evlerin mühendisler tarafından 0 fireyle üretilmesi de maliyetlerini düşürüyor. Kullanılan malzemeler de betonarme evlerde kullanılan malzemelere göre daha az maliyetli olunca prefabrik evlerin ucuzluğunun sebebi belli oluyor.

Prefabrik Yapı ile Enerji Tasarrufu Yapın

Prefabrik evlerin yalıtımlarının kalite kontrolü doğru şekilde yapılabilir ve enerji açısından verimli ve ısıl dirençli yapılardır. Bu yapıların termal direnci, kuzey iklim koşullarına bile uyumluluk sağlayabilir. Üretimi tamamlanan binalar -50 ile +50 dereceleri arasında stabil dayanıklılık gösterir.

Mevsim ve hava şartlarından bağımsız olarak üretilen prefabrik evler modern fabrikalarında ön imalattan geçer. Çeşitli mimari çözümler sunan bu yapılar, ailenin ihtiyaçlarına göre tasarlanabilir. Araba garajları, pencere ve teraslar gibi detaylar ve dekoratif özellikler de bu yapılara eklenebilir.

Planlanması önceden yapılan prefabrik evlerin ısı yalıtımları yüksektir ve bu sayede enerji tasarrufu sağlar. Isı verimliliğinin esas olduğu bu yapılarda su basmanı dışında beton kullanılmaz ve beton binaya oranla daha büyük kullanım alanı sunar. Hava ve iklim şartlarından etkilenmeyen ev modellerinde sayısız dış görünüş seçeneği bulunur. Kullanılan tüm elemanların birbiriyle uyumlu olması da yapıların montajı sırasında hiçbir sapma veya aksaklık olmamasını sağlıyor.

Son teknoloji kullanılarak üretilen evlerin iç mekanları konforlu ve pratik şekilde tasarlanır. Yaşam alanlarından azami seviyede yararlanmayı sağlayacak şekilde üretilirler. Dış cepheden iç duvarların boyanmasına kadar tüm ayrıntılar opsiyonel olarak özel şekilde de yapılabiliyor. Modern ve estetik görünümlü prefabrik evlere hemen uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.