Siyonist işgal rejimi temmuz ayında 7 Filistinliyi şehit etti

Siyonist işgal rejimi, temmuz ayı boyunca Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs şehrinde Filistinli vatandaşlara karşı insanlık dışı suçlar işlemeye ve hak ihlallerinde bulunmaya devam etti.

Ekleme: 04.08.2021 20:55:12 / Güncelleme: 04.08.2021 21:01:14 / Güncel
Destek için 

Hamas’ın Batı Şeria Basın Bürosu tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, siyonist işgal rejimi, temmuz ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği hak ihlali 3 bin 886’yı buldu.

Raporda, temmuz ayı içerisinde Muhammed Ferid Hasan, Yusuf et-Temimi, Muhammed et-Temimi, Yusuf Nevvaf Muharib, Şadi Ömer Selim, Muhammed Mueyyid el-Allami ve Şevket Halid Avd adındaki 7 Filistinlinin, İsrail kurşunlarıyla vurularak şehit oldukları belirtildi.

Siyonist işgal rejiminin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sayısının 145'e ulaştığı, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 2 bin 140 sivilin de yaralandığı belirtildi.

İşgal güçlerinin, Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskın sayısı 325’e ulaşırken tutukladıkları Filistinli sayısı 406’ya çıktı.

Rapora göre, temmuz ayında 3 Filistinli ikamet ettiği yerden ve Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezasına çarptırılırken, 3 bin 387 fanatik yerleşimci Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi. Ayrıca cami ve benzeri kutsal mekanlara yönelik 22 saldırı gerçekleştirildi.

Temmuz ayı içinde Filistinlilerin ev, iş yeri, dükkân ve tesis gibi özel mülklerine yönelik yüzlerce ihlal gerçekleştiren işgal güçleri ve yerleşimciler, 32 evi ve 47 iş yerini yıktı.

Söz konusu raporda, sırasıyla 316 ihlale maruz kalan Nablus, 257 ihlale maruz kalan Tubas ve 236 ihlale maruz kalan el-Halil’in, İsrail ihlallerinde en çok zarar gören bölgeler olduğu ifade edildi. (İLKHA)