Van Umut Kervanı selzedelere yardım ulaştırdı

Van Umut Kervanı, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan büyük afet sonrası, selzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sunmak için afet bölgesine yardım götürdü.

Ekleme: 02.08.2021 11:05:41 / Güncelleme: 02.08.2021 11:05:41 / Xeberen Kurdi / Van Haberleri
Destek için 

Yılın her döneminde yardım faaliyetlerini sürdüren, hayırseverlerden aldığı emaneti titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Van Umut Kervanı, sel bölgesine de hızlı bir şekilde ulaşarak yaraları sarmak için sel bölgesine gitti.

Dernek üye ve gönüllüleri tarafından daha önce hazırlanmış ve içinde temel gıda maddelerinin olduğu kolileri Esenyamaç Mahallesi'ne ulaştıran Van Umut Kervanı gönüllüleri, afet ve acil durumlarda halkın yanında yer aldıkları ve hayırseverlerin destekleri ile hazırladıkları gıda maddelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

İsmail Balka

"Hayırseverlerden aldığımız yardımları yerine ulaştırıyoruz"

Van Umut Kervanı olarak meydana gelen sel felaketinden dolayı, ellerinden geldiğince muhtaç ailelere yadım etmeye çalıştıklarını dile getiren Van Umut Kervanı Gönüllüsü İsmail Balka, bütün üye ve gönüllülere teşekkür etti.

Gördükleri manzara karşısında çok şaşırdıklarını belirten Balka, çok büyük mağduriyetlerin ve zararların yaşandığını söyledi.

Balka, "Sel felaketinden sonra bölgeye en hızlı intikal etmiş sivil toplum kuruluşuyuz. Bu anlamda emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kardeşlerimiz burada büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Allah onların yardımcısı olsun. Allah, Umut Kervanına bağışta bulunan ve yardımlarını esirgemeyen herkesten razı olsun. Hayırseverlerimizden aldığımız yardımlar İnşaallah gerekli yerlere ulaşıyor, bu konuda bir şüphe ve kuşkuları olmasın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)