Doberman Nasıl Bir Irktır, Bakımı Kolay Mıdır ? 

İlandır...

Ekleme: 01.08.2021 00:02:19 / Güncelleme: 01.08.2021 14:04:15 / Tanıtım
Destek için 

Görünümleri zarif ve tarzları atletik olan Doberman cinsi köpeklerin genel özelliklerini yazacak olursak öncelikle uyanık ve sadık olduklarını söyleyebiliriz. Ayrıca cesur bir bekçi köpeği olmanın yanı sıra sevilen bir aile dostudurlar.

Mükemmel koruyucu özellikte olan Dobermanların şiddetli bir itibarı olduğu bilinsede aslında çok nazik, dikkatli ve sevgi dolu köpeklerdir. Başına bela almazlar fakat korkusuzlardır. Ailelerine veya bölgelerine karşı herhangi bir tehlike algılarlarsa savunma özelliklerini çok iyi sergilerler.

Bir ailenin parçası olmak Doberman cinsi köpeklerin hoşuna gider. Sevdiklerine yakın olmayı severler ve bu sevgi mevcut olduğunda doğal bir koruyucudurlar. Köpeklere iyi davranıldığı sürece, ailelerinin çocukları, arkadaşları ve misafirleri karşısında güvenilirdirler.

Dobermanlar olumlu özelliklerine rağmen herkes için uygun değildir. Büyük ırktırlar ve hem fiziksel hem de zihinsel olarak son derece aktif olduklarından çok fazla egzersize ihtiyaç duyarlar. Ayrıca sıkılmalarını önlemek için birçok zihinsel zorluğa ihtiyaçları vardır. Onları sosyalleştirmek ve eğitmek için zaman ayırabilen ve her gün meşgul edebilecek güçlü bir lidere ihtiyaçları vardır.

Onları tanıyanlar, uygun şekilde sosyalleştirilmiş bir Doberman köpek ırkının mükemmel bir evcil hayvan ve arkadaş olduğunu, diğer köpekleri olan aileler için uygun, küçük çocuklara karşı nazik ve genel olarak sadık ve özverili bir aile üyesi olduğunu söylüyor.

Doberman Bakımı

Dobermanların çok az bakım gerektiren kısa ve pürüzsüz tüyleri vardır. Kısa tüylü cinsler diğer uzun tüylü köpeklere göre daha az kokar. Köpeğiniz kirlendiğinde veya koktuğunda sık sık yıkamanıza gerek yoktur. Haftada bir kez tarayabilirsiniz.

Kulak temizliğine ekstra özen göstermenizde her zaman fayda vardır. Köpeğinizin tırnaklarında oluşabilecek ayrılma veya yırtılmaları önlemek için aylık olarak kesim işlemi yapabilirsiniz. Diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemeye yardımcı olmak için dişlerini haftada en az birkaç kez fırçalayabilirsiniz.

Dobermanlar her gün çok fazla egzersize ihtiyaçları olan köpek cinsleridir. Uzun süre yalnız bırakılmamalıdır. Doberman cinsi köpeğinizin tüm aile etkinliklerine katılarak ailenizin bir parçası olduklarını hissetmesi onları en mutlu eden aktivitelerden biri olacaktır.

Dobermanınızın sosyalleşmeye ve eğitime ihtiyacı vardır. Gençken uygun şekilde sosyalleştirilmezlerse çekingen veya kavgacı olabilirler. Erken sosyalleşme, yavru köpeğinizin çok yönlü bir köpek olarak büyümesini sağlamaya yardımcı olur.

Köpek ve Kedilerle İlgili Her Şey Mutlu Patiler’de !

Aradığınız yavru veya yetişkin Doberman cinsi evcil dostlarımız için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. Sektörde güvenilir bir firma olmayı başaran Mutlu Patiler, sizlere kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Müşterilerimize, kredi kartına taksit ve kapıda ödeme imkanı sunuyoruz. Kedi ve köpek bakımları, yavru köpek sahiplendirme, kedi ve köpek eğitimleri, evde kedi ve köpek beslenme ile ilgili siz değerli hayvanseverlerimize profesyonel olarak hizmet sunmaktayız. Bizleri aklınıza takılan sorularınız için her zaman arayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/kopek-cinsleri/doberman/