Katliama uğrayan ailenin yakını konuştu: İki aile barışmak üzereydi

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Konya’da katliam, herkesi derinden etkiledi. Katliamda bir aile yok olurken saldırıya uğrayan ailenin yakınlarından İsmet İnik, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 31.07.2021 12:32:08 / Güncelleme: 31.07.2021 12:39:05 / Güncel / Konya Haberleri
Destek için 

KONYA

Tüm Türkiye’nin derin üzüntü duyduğu Konya’daki katliama ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Vahşice katledilen ailenin yakınlarından İsmet İnik, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnik, “Araya girenler oldu, barış olacaktı. Cezaevinden çıkanlar artık içki mi içti hap mı aldı artık nasıl bir duygu vardıysa dün gelip olayı yapmış” dedi.

"KİMSE BANA BİR ŞEY YAPMAZ, 70 YAŞINDAYIM"

Dün akşam saatlerinde evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda vahşice katledilen Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu İsmet İnik, katliama ilişkin açıklama yaptı. İnik, amcaoğlunun 15 yıl önce soyadını değiştirdiğini ifade etti.  İsmet İnik, olayın 11 yıl önce yaşanan bir husumete dayandığını da sözlerine ekledi.

“BARIŞ OLACAKTI”

İndependent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre, İnik olayların büyüyeceğini anladıklarını söylüyor: "Yaşar Abiye 'Gel buradan gidelim' dedim. O, 'Kimse bana karışmaz, 70 yaşında adamım. Kimsenin etlisine-sütlüsüne karışmıyorum. Ahırımda işime bakıyorum' diye yanıt verdi." İlk saldırının ardından 7 kişinin alındığını ama kısa süre sonra hepsinin bırakıldığını anlatan İnik, "Bunlar bırakılmasın diye çok mücadele ettik. Birkaç kişi araya girdi. Barış olacaktı" dedi. Katliam için Dedeoğlu ailesinin evini basan saldırganın kapıdan girer girmez öldürmeye başladığını anlatan İnik, "Önce Serpil'le oğlanı vuruyor. Yaşar Amca merdivenin üzerinde oturuyormuş, onu vuruyor. Ahırın önünde 2 kız hayvanlara bakıyormuş, sağım yapıyormuş. Onları… Anneyle bir başkasını da evde otururken vuruyor. Milleti öldürdükten sonra arabasından bidonla benzini alıyor içeriye döküyor. Ateşe verip çıkıyor" şeklinde konuştu.

“CEZAEVİNDEN ÇIKANLAR ARTIK İÇKİ Mİ İÇTİ HAP MI ALDI…”

İnik, katliamın planlı olduğunu düşünüyor. Ailenin bir oğlunun İngiltere'de olduğunu söyleyen İnik, "Eğer burada olsaydı o da ölecekti" diyor. Saldırının ardından ortaya atılan, "Tefeciler yaptı, Vanlılar saldırdı, kedi yüzünden kavga çıktı" gibi iddialara tepki gösteren İnik, "Haberlere bakınca üzüldüm. Kan davası yok. İki aile barışmak üzereydi. Cezaevinden çıkanlar artık içki mi içti hap mı aldı artık nasıl bir duygu vardıysa dün gelip olayı yapmış" ifadelerini kullandı.