Biden, Küba'ya yeni yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, Küba'da yetkililerin protestolara verdiği karşılığı gerekçe göstererek ülkesinin yakında Küba'ya daha fazla yaptırım uygulayacağını söyledi.

Ekleme: 31.07.2021 09:25:09 / Güncelleme: 31.07.2021 09:28:45 / Dünya
Destek için 

ABD'de yaşayan bir grup Kübalıyı Beyaz Saray'da kabul eden Biden, Küba polis gücü liderliğine getirilen yaptırımlara ek olarak yakın gelecekte yeni yaptırımların getirilip getirilmeyeceği yönündeki soruyu yanıtladı.

Biden, bu soruya "Küba'da beklediğim sert bir değişiklik olmadıkça daha fazla yaptırım olacak." yanıtını verdi.

Cuma günü ABD Hazinesi, Küba polisi başkanı Oscar Callejas Valcarse ve ilk yardımcısı Eddie Sierra Arias'ı yaptırım listesine eklemişti.

22 Temmuz'da da Küba Devrimci Silahlı Kuvvetleri Bakanı Alvaro Lopez Miera ve ülkenin İçişleri Bakanlığı'nın özel kuvvetlerine karşı yaptırımlar uyguladı.

11 Temmuz'da Küba devlet televizyonu, ayaklanmaların birkaç Küba kentini sardığını ve birkaç mağazanın tahrip edildiğini bildirdi.

Daha önce, San Antonio de los Banos şehrinde kitlesel gösteriler patlak verdi. Küba Devlet Başkanı Miguel Dias-Canel oraya gitti ve Küba Devrimi'nin savunucularını, yetkililere karşı provokasyonları önlemek için sokaklara çıkmaya çağırdı.

Resmi rakamlara göre, isyancılarla çıkan çatışmalarda çok sayıda hükümet destekçisi yaralandı. Küba makamları ayaklanmaları organize etmekle ABD'yi suçladı. (İLKHA)