IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli'nden Tanzanya'da yardım seferberliği

​İnsani Yardım Kuruluşları IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli Afrika'nın Tanzanya ülkesinde ihtiyaç sahipleri için gıda yardımında bulundu.

Ekleme: 29.07.2021 13:40:09 / Güncelleme: 30.07.2021 09:10:03 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmaları gerçekleştiren IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli Kurban bağışı için gittikleri Afrika'nın Tanzanya ülkesinde başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında fakir ve muhtaçlara gıda yardımında bulundu.

 

Afrika'nın Somali, Kenya, Uganda, Benin, Kamerun, Mali, Çad, Togo, Etiyopya, Yemen gibi birçok ülkesinde temsilciler aracılığıyla yardımlarını sürdüren IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli düzenledikleri yardım programı kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren IHO Ebrar Derneği Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, Tanzanya'da kurban kesimi, gıda dağıtımı, su kuyusu ve cami açılış programları ile zengin yeraltı kaynakları olmalarına rağmen sömürülmüş mazlum Afrika halkının dertlerine derman olduklarını söyledi.

"Hayırseverlerimizin bize ulaştırdığı hem nakdi hem de gıda yardımı yapacağız"

Alpsoy, "Afrika'nın birçok ülkesinde hayırseverlerimizin desteğiyle yardım çalışmalarımız sürüyor. Bugün de Tanzanya'da bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bir çalışma başlattık. Ekibimizle birlikte ülkeye geldik. İnşallah ülkenin birçok bölgesinde hayırseverlerimizin bize ulaştırdığı hem nakdi hem de gıda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Ayrıca su kuyusu açılışlarımız, yetimhane ziyaretlerimiz de olacak." dedi.

Hayırseverlerin gönderdikleri nakdi yardımları Tanzanya'nın kırsal ve en ücra bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Alpsoy, yapılan bunca yardıma rağmen yardımların yeterli gelmediğine dikkat çekti.

Yardım kuruluşlarının hayırseverlerin desteği ile faaliyetlerini sürdürdüğünü ve gelen yardımların bu şekilde fakir ve muhtaçlara dağıtıldığına dikkat çeken Avrupa Yetim Eli Dernek Başkanı Abdurrahim Altun, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler