Filistin'den işgal rejiminin "Şehir Merkezi" projesine tepki

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin işgal altındaki Doğu Kudüs'te uygulamayı planladığı "Şehir Merkezi" projesini kınadı.

Ekleme: 27.07.2021 18:37:43 / Güncelleme: 27.07.2021 18:37:43 / Dünya
Destek için 

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Şehir Merkezi" projesinin, Kudüs'ü Yahudileştirme planlarının bir parçası olduğunu açıkladı.

Projenin, İslami vakıf mülkleri ve kiliseler dahil olmak üzere Filistinlilere ait mülk ve binaları açık şekilde hedef aldığı kaydedilen açıklamada, bu projenin uygulamaya konulması ve muhtemel yansımalarından işgal rejimi'in sorumlu olduğu vurgulandı.

işgal rejimi'e bağlı Kudüs Belediyesi Planlama ve İnşa Merkez Komitesi, geçen yılın sonunda söz konusu projeyi belediye başkanlığına sunmuştu. Filistinli sakinlerin itirazlarının ardından ertelenen proje bu ay yeniden gündeme getirilmiş ve bölge sakinlerine ay sonuna kadar itiraz etme fırsatı verilmişti.

Filistinli bazı kurumlar ve bölge sakinleri de projeye itiraz etmişti.

"Ticaretin kalbi"

Doğu Kudüs'teki Eski Şehir'i çevreleyen 655 dönümlük bir alanı kapsayan işgal rejimi planı, başta Salahaddin, Sultan Süleyman ve Ez-Zehra caddeleri ile Şeyh Cerrah ve Vadi el-Cevz mahallelerinde yaşayanlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi etkiliyor.

Bu bölgeler ayrıca, Doğu Kudüs'te "ticaretin kalbi" olarak kabul ediliyor.