Umut Kervanı muhtaçlara umut olmaya devam ediyor

Yaptığı hayırlı hizmetlerle sıkça adından söz ettiren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Beyoğlu'nda ikamet eden ve eşi uzun süredir tedavi gören 4 çocuklu muhtaç ailenin tüm ev ihtiyaçlarını karşılayarak örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Ekleme: 27.07.2021 14:20:51 / Güncelleme: 27.07.2021 14:20:51 / Xeberen Kurdi / İstanbul Haberleri
Destek için 

Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş temsilciliklerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmada, 6 aydan fazladır eşi tedavi gören ve hiçbir geliri olmayan 4 çocuklu ailenin buzdolabı, çamaşır makinası, set üstü ocak, elektrik süpürgesi, elbise dolabı, koltuk takımı, mutfak araç gereçleri ve yüklü miktarda gıda alışverişi yapılarak aileye teslim edildi.

Yaptıkları anlamlı çalışma ile ilgili konuşan Umut Kervanı Beşiktaş Temsilcisi Gökhan Kayacan, ailenin önümüzdeki süreçte kirasını ödeyebilmesi, mutfak ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunarak hem söz konusu aile hem de aynı durumda olan diğer muhtaç ailelere yardımlarını sürdürmeleri talebinde bulundu.

Umut Kervanı Beşiktaş Temsilcisi Gökhan Kayacan

"Ailenin ilk etapta tüm ihtiyaçları karşılandı"

Beyoğlu'nda ikamet eden ve yine aynı mahallede ikamet eden bir gönüllüleri tarafından aile ile tanıştıklarını belirten Kayacan, aileye yönelik yaptıkları yardımlar hakkında şunları söyledi:

"Eşi uzun süredir tedavi gördüğü için hiçbir şekilde gelir kaynakları yok. Biz de ailemizin haberini alır almaz hemen ziyaret ettik ve mağduriyetini gördük. Sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımlarla ve çevremizdeki hayırseverlerimize ulaşarak aile için yardım çağrısı yaptık. İlk gece bu çağrıya cevap veren bir arkadaşımız hemen çamaşır makinası getirdi. Birkaç gün sonra başka bir hayırsever evinde kullandığı kaliteli bir buzdolabı bağışladı. Sonrasında koltuk takımı, elektrik süpürgesi, ocak, mutfak gereçleri ve sonunda yüklü miktarda bir market alışverişi yaparak ailemizin ilk etaptaki ihtiyaçlarını karşıladık.

"Muhtaçları yalnız bırakmayın"

Ailenin hiçbir şekilde bir gelir kaynağı olmadığını hatırlatan Kayacan, "Eşi uzun süredir tedavi görüyor ve tedavisi hâlâ devam ediyor. Yapılan yardımlar her ne kadar ilk etapta ailenin ihtiyaçlarını karşılamış olsa da ilerleyen süreçlerde gerek kira desteği gerekse evin ve çocukların masrafları olacak. Dolayısıyla bu ve benzeri ailelere el atmaya devam edeceğiz. Bunlar tabi ki sizlerin yardımlarıyla olacak. Çağrımız odur ki, mağdur ve mazlum aileleri yalnız bırakmayın." dedi. (İLKHA)