Birleşmiş Milletler: İsrail 2021 yılında Filistinlilere ait 474 yapıyı yıktı

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan bir rapora göre, işgal güçleri, 2021 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait en az 474 binayı yıktı.

Ekleme: 27.07.2021 09:21:32 / Güncelleme: 27.07.2021 09:21:32 / Dünya
Destek için 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) raporunda, siyonist rejim  makamlarınca yıkılan söz konusu binalardan 150'sinin bağışçılar tarafından finanse edildiği belirtildi.

Raporda ayrıca yıkımların, onlarca kişinin yerinden edilmesine ve yüzlerce kişinin zarar görmesine neden olduğu kaydedildi. 

Uluslararası yasalarda insanlık suçu kabul edilen siyonist rejim yıkımlarının, aralarında 359 çocuğun da bulunduğu 656 kişiyi göçe zorladığı ve yüzlerce kişinin daha dolaylı yollardan zarar görmesine neden olduğu ifade edildi.

Rapora göre işgal yönetimi, ruhsat almadıkları gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkıyor. Oysa işgal yönetiminden herhangi bir inşaat için ruhsat almak Filistinliler açısından tamamen imkânsız bir şey.  

Öte yandan Filistinli uzmanlar, Siyonist İsrail rejiminin, Filistinlilerin özel mülklerine yönelik sürdürdüğü yıkımların, hiçbir hukuki dayanağı olmadığına dikkat çekerek, bu tür adımların işgal rejiminin Filistin halkının azmini kırma ve kentlerini Yahudileştirme politikalarının parçası olduğunu belirtiyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Etiketler: