Türkiye ve onlarca ülkede YASİN OLUP KURBAN ETİ DAĞITTILAR

6-8 Ekim 2014 yılında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttıkları esnada PKK/HDP’liler tarafından hunharca şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları unutulmuyor. Her yıl Türkiye’de ve dünyada binlerce kişi ‘Yasin’ olup ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıyor. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Avrupa Yetimeli, Yetimler Vakfı ve IHO- EBRAR gönüllüleri Türkiye’nin yanı sıra onlarca ülkede ihtiyaç sahiplerine Şehit Yasin Börü ve arkadaşları gibi kurban eti ulaştırdı. Kıta kıta, ülke ülke, şehir şehir dolaşan ‘Yasin’ler muhtaçlara umut oldu.

Ekleme: 24.07.2021 02:24:39 / Güncelleme: 25.07.2021 07:56:07 / manşetler
Destek için 

6-8 Ekim 2014 yılında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttıkları esnada PKK/HDP’liler tarafından hunharca şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları unutulmuyor. Her yıl Türkiye’de ve dünyada binlerce kişi ‘Yasin’ olup ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yaptığı açıklamada, Türkiye dahil 21 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini anlattı. “Yasin'in izinde giden üye ve gönüllülerimiz hem ülkemizde hem de farklı 20 ülkede Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.” diyen Kurtaran, şöyle devam etti: “Umut Kervanı olarak bu yıl ülkemiz dahil 21 ülkede kurban organizasyonu yaparak hayırseverlerimizden gelen vekaletler doğrultusunda elde edilen kurban etlerini tıpkı 7 yıl önce Yasin Börü ve arkadaşlarının din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları gibi Yasin'in izinde giden üye ve gönüllülerimiz hem ülkemizde hem de farklı 20 ülkede Kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Öyle ki Afrika'da Somali, Etiyopya (Habeşistan) Benin, Togo, Nijer, Çad, Nijerya, Burkina Faso, Kenya ve yoksullukla boğuşan Afrika'daki birçok ülkedeki kardeşlerimize Yasin Börü ve arkadaşları gibi kurban etlerini ulaştırdılar. Aynı şekilde Yasin'ler Yemen'de açlıkla boğuşan her gün yüzlerce kişinin can verdiği savaş mağduru kardeşlerimize Kurban etlerini ulaştırdılar. Ve yine Yasin'ler Bangladeş ve sınırları içerisinde bulunan Arakan kamplarında zulümden kaçıp kamplara yerleştirilen sıkıntılar ile boğuşan kardeşlerimize kurban etlerini dağıttılar. Her geçen gün daha da yoksullaşan uzun yıllardır savaşın kendilerini yıprattığı Afganistan'da da Yasin'ler boş durmadılar orada da Kurban etlerini ihtiyaç sahibi kardeşlerine dağıttılar. Yasin'ler Nepal'deki kardeşlerini de unutmadı.”

“YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI KURBAN ETİ DAĞITIRKEN KATLEDİLDİLER”

Yasin Börü ve arkadaşlarının misyonunu sürdüren binlerce gönüllünün var olduğunu vurgulayan Kurtaran, “Vakfımızın amacı, misyonumuzda da belirttiğimiz üzere ‘din, dil, ırk ve mezhebine bakmaksızın her nerede olursa olsun zulme uğramış ya da başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmaktır. Yasin Börü ve arkadaşları da bu misyonu yerine getirmek için 2014 yılının Kurban Bayramı’nda vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurban etlerini dağıtırken katledildiler. Tek gayeleri yetim, mağdur ve muhtaç ailelerin sofralarına et götürüp en azından Kurban Bayramı’nda kırmızı ete ulaşmalarını sağlamaktı. Dikkat edilirse kendisine ve arkadaşlarına silahlarla saldırı yapıldığında bile elindeki kurban etini bırakmamıştır. Çünkü o biliyordu ki eğer o et sahibine ulaşmasa birileri bu yıl da bu nimetten mahrum kalacaktı. Yasin Börü ve arkadaşları bu bilinçteydi ve şimdi onun bayrağını devralan binlerce arkadaşı Yasin Börü olup gitmedik ev bırakmayacaklar Allah’ın izniyle. Biz de Umut Kervanı Vakfı olarak misyonumuzdan vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“KUTLU DAVANIZI HER ZAMAN SÜRDÜRECEĞİZ”

Her yıl daha çok ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırarak Şehid Yasin ve arkadaşlarının davasını sürdüreceklerinin altını çizen Kurtaran son olarak şunları kaydetti: “Umut Kervanı olarak Yasin'lerin sürdürmüş olduğu bu güzel ahlakı her yıl daha da ileriye götürerek daha çok muhtaca ulaşarak onların ruhlarını şad edeceğiz. Ve manen diyeceğiz ki ey Yasin ve arkadaşları her birimiz birer Yasin, Hüseyin, Hasan, Riyad, Cumali ve Turan olarak sizin görevinizi layıkıyla yerine getirmek için canhıraş büyük bir fedakarlıkla çalışacağız Rabbim size rahmet eylesin sizleri sonsuz rızıklarla rızıklandırsın. Kutlu davanızı ve kutlu yolunuzu her zaman sürdüreceğiz.”

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıkları esnada PKK/HDP’liler tarafından hunharca katledilen şehid Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın anısına kentteki ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımında bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik semtinde muhtaç ailelere kurban eti dağıttı. Kurban eti dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Dinç, şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının 7 yıl önce Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken hunharca katledildiklerini hatırlattı. Dinç, “Her şeyden önce kurban kesme ve kurban eti dağıtma, karşılıksız bir iyilik hareketidir. Peygamber Efendimiz döneminden şimdiye kadar devam eden bir süreçtir bu. Şehid Yasin Börü ve hocası Şehid Aytaç Baran’ın Diyarbakır’ımız için ayrı bir değeri vardır. Özellikle Kurban Bayramında kurban eti dağıtırken gencecik bir fidan olan Şehid Yasin Börü vahşice katledildi. Bir kez daha kendisine ve arkadaşlarına rahmet diliyorum. Onlar bir tohum oldu, kaybetmediler, kazandılar. Ve onların ardından binlerce Yasinler yetişti. Bugün Şehid Aytaç Baran hocanın şehid edildiği yerde kurban eti dağıttık. Şehid Aytaç da öğrencisi Yasin Börü gibi pırlanta ve iyiliksever bir gençti. Burada şehid oldu ve o da kaybetmedi. İyilik hareketinde kaybetmek diye bir şey yoktur. Biz öyle inanıyoruz. Bundan dolayı HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu iyilik hareketinde biz de varız dedik ve her zamanda bu iyilik hareketinde var olacağız. Vatandaşlarımıza hem kurban eti dağıtacağız hem de sevinçlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi. İl Başkanı Dinç’e, partisinin Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber ve partililer eşlik etti.

TANZANYA'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN ETİ DAĞITILDI

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların kesim ve dağıtımını yapan hayır kurumları, mağdur ve muhtaçların sevincine ortak oldu. Yaptıkları yardım faaliyetleriyle isimlerini duyuran Avrupa Yetimeli, IHO- EBRAR, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kestikleri kurban etlerini dağıttı. Yaptıkları yardım çalışmalarıyla dünyanın farklı ülkelerinde yetim, öksüz ve muhtaçlara ulaşarak hizmetlerini sürdüren hayır kurumları, 2021 Kurban Projesi Organizasyonu kapsamında, Tanzanya’nın Singida kentinde, hayırseverlerin bağışladığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

İHO-EBRAR Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, kurban vekâleti veren hayırseverlerin, uhrevi anlamda önemli bir kazanç elde ettiklerine dikkat çekti. Alpsoy, “İHO EBRAR olarak bugün Tanzanya’nın Singida şehrinde kurban kesimini gerçekleştirmek üzere bulunuyoruz. Şu anda kurbanlarımızı kestik. Çevredeki köylerden yaklaşık bin kişi etlerin dağıtılmasında bizlere yardımcı oluyor. Birazdan işleri bittikten sonra kendi paylarına düşen kurbanı teslim alacaklar.” dedi. Kurban dağıtımının ardından Tanzanyalı köylüler, hayırseverlerin yapmış olduğu kurban bağışı nedeni ile topluca dua etti. Bu hayra ortak olan Avrupa Yetimeli, IHO- EBRAR, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Yetimler Vakfına da şükranlarını bildirdiler. (İLKHA)

AVRUPA YETİMELİ SOMALİ'DE BİNLERCE AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

Kurban Bayramı nedeni ile Afrika ülkesi Somali'de bulunan Avrupa Yetimeli gönüllüleri burada yaptıkları hayır çalışması ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdü. Genel merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetimeli Derneği, Kurban Bayramı nedeni ile dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Afrika Kıtası'nın yoksul ülkelerinden Somali'de hayır çalışmalarını yürüttü. Almanya'dan gelen dernek gönüllüleri yapılan çalışmalar öncesi kesilecek büyükbaş hayvanları incelediler. Heyet daha sonra kesimhaneye geçerek ülkedeki yoksullara dağıtılmak üzere onlarca büyükbaş hayvan kesimini gerçekleştirdi. Kurban kesim ve paketleme işlemini yüze yakın personelle gerçekleştirdiklerini belirten Avrupa Yetimeli Derneği gönüllüsü Nizamettin Aygan, yapılan çalışma neticesinde her pakette 5 kilogram olmak üzere binlerce aileye kırmızı et ulaştırdıklarını belirtti.

“BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDUK”

Ülkede kurban eti yardımının ardından ilerleyen günlerde çeşitli hayır çalışmalarının da devam edeceğini belirten Aygan, "Afrika'nın Somali ülkesine geldik. Bağışçılarımızın bağışladığı kurbanlarla binlerce aileye umut olduk. Arka planımızda, kesimhanede personellerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Yüze yakın personelle kestiğimiz kurbanlarımızı temizleyip, paketleme işlemini gerçekleştirdik. İşlemler bittikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştireceğiz. Kurban eti dağıtımı bittikten sonra önümüzdeki günlerde gıda paketi yardımı ve bağışçılarımızın bize göndermiş olduğu nakdi yardımları ihtiyaç sahibi ailelere inşallah ulaştıracağız." ifadelerini kullandı. Kurban kesimi ve paketlenmesinin ardından kamyonlara yüklenen etler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Dağıtımın ardından Avrupa Yetimeli Derneği üyeleri bazı aileleri ziyaret edip bir müddet sohbet ettiler, dertlerini ve sorunlarını dinlediler. (İLKHA)

YETİMLER VAKFI DİYARBAKIR'DA BİNLERCE AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITTI

 Türkiye ve birçok ülkede yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nda binlerce yetime kurban eti ulaştırdı. Kurban Bayramı vesilesiyle "Kurbanınla Sevindir" projesi kapsamında çalışmalar yürüten Yetimler Vakfı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak için bayramın ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Bayram namazı sonrası vekaletlerini aldıkları kurbanlıkların kesimine başlayan Yetimler Vakfı, bugün itibariyle kurban etlerini yetim ailelerine ulaştırmaya başladı. Vakfın çok sayıda üye ve gönüllüleri tarafından yürütülen hummalı çalışmaların ardından kurban etleriyle binlerce yetim aileyi sevindirilirken kurban bağışı kabulünün bayramın son gününe kadar devam etti. Yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi veren Vedat Bilge, Yetimler Vakfı olarak yetim ailelere kurban eti ulaştırma noktasında her sene olduğu gibi bu yılda yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyledi. (İLKHA)

 

İlgili Haberler