Şehid Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

Binlerce sosyal medya kullanıcısı, Kurban Bayramı'nda PKK/HDP'liler tarafından katledilen şehidler için "Ne Yasin Börü’yü ne de ona kıyan hainleri unutmayacağız." ifadelerine yer verdi.

Ekleme: 24.07.2021 13:30:08 / Güncelleme: 24.07.2021 13:40:18 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır'da PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 saldırılarında katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş unutulmadı.

HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu’nun açtığı "#YasinBörü"  "hashtag tagı" çok kısa sürede Türkiye gündemine oturdu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı şehitleri rahmetle yâd ederken PKK ve destekçilerine lanet yağdırdı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam "Şehadetlerinin 7. yıldönümünde Kurban Bayramı şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onlar kurbanın anlamını şahadetleriyle bize öğrettiler. Mazlumiyet ve masumiyetleriyle ümmete örnek ve rehber oldular. Şahadetleri zihinlerde hep canlı kalacak, zalimler de lanetle anılacaktır." diye yazdı.

Optimar Araştırma A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir "Kurban bayramında şehit edilen   #YasinBörü’yü hatırlamak onu şehit edenlerin, emri verenlerin Kürt düşmanı ve emperyalist uşağı olduğunu unutmamamız gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Doktor Abdulkadir Turan ise "Geleceğin görülmesi için, gerçeği doğru tanımlamak gerek: Sosyalizm, yoksullara el uzatan #YasinBörü ve arkadaşlarını linç etmektir." yorumunda bulundu.

Umut Kervanı Vakfı "2014'te Kurban Bayramı’nın 4. gününde muhtaçlara kurban eti dağıtırken vahşice katledilen vakfımızın gönüllü güllerimiz YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI’nı rahmetle yad ediyoruz. ŞEHİDLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!" paylaşımında bulundu.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler İlgili Köşe Yazıları