Umut Kervanı Adıyaman'da kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

​Kurban Bayramı münasebetiyle Türkiye'nin birçok yerinde vekâleten kurban kesimi ve dağıtımı yapan Umut Kervanı, Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde 100 aileye kurban eti ulaştırdı.

Ekleme: 23.07.2021 22:05:11 / Güncelleme: 24.07.2021 13:42:23 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Kâhta'da muhtaç, fakir ve yetimlere yaptığı yardım faaliyetleriyle adını duyuran Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da umut oldu.

Umut Kervanı Kâhta Temsilcisi Mehmet Sivil, amaçlarının ihtiyaç sahibi aileler ve çeşitli nedenlerden dolayı mağdur olmuş insanların sıkıntılarına bir nebzede olsa çözüm bulabilmek olduğunu söyledi.

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi kurmaya devam edeceklerini söyleyen Sivil, "Bizler İslam'ın kardeşlik esaslarını ve insanlığa bakış açısını toplumun her katmanına yaymak ve bu bağlamda ihtiyaç sahibi her insanın elinden tutmak istiyoruz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamamızı emrediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bu konuda, 'Yarım hurmayla da olsa sadaka veriniz.' buyuruyor." dedi.

Bu Kurban Bayramı'nda hayırsever vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği emanet kurban etlerini daha önceden tespit ettiğimiz ailelerimizi ulaştırdık. Bayramlar kardeşliğin ve paylaşmanın en güzel hissedildiği ve yaşandığı günlerdir. Bu nedenle tamamen ibadet şuuruyla kesilen kurbanlardan fakir insanların haklarını ayıran Müslüman kardeşlerimizle Umut Kervanı'nın yolunu bekleyen ailelerimiz arasında aracı olmanın sevincini tüm kardeşlerimize birlikte yaşadık hamd olsun." İfadelerini kullandı.

Her ay düzenli olarak yardım ettikleri aileler olduğu gibi dönemsel yardımlar yaptıkları ailelerin de var olduğunu belirten Sivil, "Genelde ilimizde özelde ise ilçemizde ihtiyaç sahibi insanlar çok fazla olduğundan sınırlı imkânlarla çok aileye ulaşma gayretindeyiz. Bizler de bu konuda elimizden geldiği kadar fakirlikle mücadele anlamında vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için çalışmaya gayret ediyoruz. Bundan dolayı hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kardeşlerimizim elinden tutmasını ve daha güzel yarınlara umutla bakabilmesini sağlamak adına, onları da Umut Kervanı'nda umut olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)