Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 60'tan fazla Filistinli yaralandı

Siyonist rejimin, Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesinde inşa edilen Yahudi işgal birimlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldırısı sonucu onlarca direnişçi yaralandı.

Ekleme: 23.07.2021 18:45:11 / Güncelleme: 23.07.2021 18:49:31 / Dünya
Destek için 

Nablus şehrindeki Filistin Kızılay'ı tarafından konu hakkında yapılan basın açıklamasında, 9 kişinin gerçek, 34 kişinin de plastik mermiyle vurularak, 16 kişinin ise çeşitli şekillerde yanık oluşması ve düşme sonucu yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyt Decin bölgesinde de yeni yerleşim planlarına karşı direnen bölge halkı ile siyonist işgalciler arasında neredeyse her gün çatışmalar yaşanıyor. Bölgede yaşanan son çatışmalarda en az 5 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi işgal birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor.

Gösterilere göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle müdahale eden siyonist işgal rejimi, çok sayıda Filistinliyi şehit ederken birçoğunun da yaralanmasına neden oldu.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)