Umut Kervanı yetim ve muhtaçların yüzlerini kurban eti ile güldürdü

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda kurban organizasyonuyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan Dargeçit Umut Kervanı, yetim ve muhtaç ailelere umut olmaya devam ediyor.

Ekleme: 23.07.2021 17:35:32 / Güncelleme: 23.07.2021 17:35:32 / Xeberen Kurdi / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin’in Dargeçit ilçesinde “Kurbanınız Umut Olsun” temasıyla kurban çalışmalarını yürüten Umut Kervanı, vekâletlerini aldıkları kurbanlıkları keserek yüzlerce muhtaç aileye ulaştırdı

Yaptıkları kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Dargeçit temsilcilerinden Abdurrahman Seyhan, Dargeçit ilçe merkezi ve köylerinde 200 aileye kurban eti ulaştırdıklarını belirtti.

Seyhan,"Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu ve organize bir şekilde kurbanlarımızı kestik. Aldığımız vekâletleri yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Burada yaptığımız kesimleri poşetleyip daha önce komisyonumuzun tespit ettiği yardıma muhtaç ailelere kurban etlerini ulaştırdık. Başta ilçe merkezi olmak üzere ve köylerde hayırseverlerimizden gelen kurbanları eşit parçalara dağıttık. Bu yıl Dargeçit Umut Kervanı olarak toplamda 400 kilogram kurban etini 200 aileye ulaştırarak bayramda tebessüm etmelerine vesile olduk." dedi.

"Kurbanlar yetim, muhtaç, mağdur aileler için umut oldu"

2021 kurban çalışmasında kendilerini yalnız bırakmayarak kurban vekâleti veren hayırseverlere teşekkür eden Seyhan, şöyle konuştu:

"Rabbimiz, kesmiş oldukları kurbanlarını katında kabul etsin ve kendilerine kat kat sevabını versin. Bedenlerine sıhhat, ailelerine huzur ve mutluluk versin. Rabbim onların da mükâfatını kat kat versin ve cennetinde onlara yüksek makamlar ihsan eylesin. Şunu da belirtelim ki, hayırseverlerimizden gelen kurbanlar yetim, muhtaç ve mağdur aileler için umut oldu. Hayırseverlerimiz adına evlerine kurban eti ulaştırdığımız ihtiyaç sahiplerinden kendileri için bol bol dua aldık. Bu duaları hayırseverlerimize ulaştırıyoruz. Rabbimiz kesilen tüm kurbanları kabul etsin.’’

İslam âlemi başta olmak üzere Dargeçit halkının Kurban Bayramı’nı da tebrik eden Seyhan, bayramların kardeşliğin, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günler olduğunu belirtti. (İLKHA)